İçindekiler
Keşfe kimler katılır?
Keşfe kimler gider? ( keşifi kimler yapar ) Adli keşife Hakim, Katip, Mübaşir, hakimin çağırdığı taraflar ile bilirkişiler giderler. Ağır Ceza Mahkemesi keşiflerine ayrıca Cumhuriyet Savcısı da katılır.
Keşif Tutanağı neleri içerir?
Keşif tutanağında keşfi icra eden mahkemenin adı, dosya numarası, keşfin icra edildiği mahal ve keşfin saati, keşifte hazır bulunan hakimin adı, soyadı ve sicil numarası, katibin adı soyadı ve sicil numarası, mübaşirin adı ve soyadı, tarafların, bilirkişiler ve tanıkların kimlik bilgileri ve sıfatları ile nasıl …
Arsa keşif ne demek?
3) Gayrimenkul davalarında kural olarak taşınmaz üzerinde keşif yapılması zorunludur. Gayrimenkul uyuşmazlıkları ile ilgili davalarda; davayı görmekte olan Mahkeme, uzman kişilerden belirleyeceği bir kurul vasıtası ile gayrimenkulun bulunduğu yerde “keşif” denilen bir tespit-inceleme işlemi yapmaktadır.
Hakim olay yerine gider mi?
I – OLAY YERİ İNCELEME. Fakat, suç konutta veya iş yerinde işlenmişse, olay yeri incelemesi arama niteliği kazandığı için, ancak hakim kararı veya C. savcısının emri ile yapılabilir. Ancak, hâkim, hattâ savcı olay yerine derhal gelip, „keşif“ yapabilecekse, kolluk durumu olduğu gibi muhafaza etmekle yetinmelidir.
Talimat dosyası ne demek?
Talimat bir mahkemenin, ifadesine veya savunmasına başvurması gereken bir kişinin sorumluluk alanında ikamet etmemesi nedeniyle veya adli olarak kendi sınırlarında kalmayan bir yerde herhangi bir işlem yapılması gerektiğinde ( dosya isteme, evrak isteme, bilgi isteme) ilgili il veya ilçede bulunan denk mahkemesine bu …
Keşif yapıldıktan sonra ne olur?
6100 sayılı HMK`nın 290. maddesi uyarınca keşif, taraflar usulen davet edildikten sonra hazır iseler huzurlarında, aksi takdirde yokluklarında yapılır. Bu kuralın ihlali halinde bir tarafın savunma hakkı kısıtlanmış, hukuki dinlenme hakkı elinden alınmış sayılır(6100 sayılı HMK m.27).
Mahkeme arazi keşif ne demek?
MADDE 288- (1) Hâkim, uyuşmazlık konusu hakkında bizzat duyu organları yardımıyla bulunduğu yerde veya mahkemede inceleme yaparak bilgi sahibi olmak amacıyla keşif yapılmasına karar verebilir. Keşif konusu, mahkemenin yargı çevresi dışında ise inceleme istinabe suretiyle yapılır. …
Keşif nelerdir?
ortaya çıkarma, meydana çıkarma, açma; gizli olan bir şey hakkında geniş bilgi edinme: keşif uçuşu . var olduğu daha önce bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması; bir şeyin olacağını önceden anlama, sezme, tahmin. bir olay ya da durumun oluş nedenlerini anlayabilmek için yerinde inceleme yapma.
Keşif ne zaman talep edilir?
(1)Keşfin yeri, kapsamı ve zamanı mahkeme tarafından tespit edilir. Keşif, taraflar hazır iseler huzurlarında, aksi takdirde yokluklarında yapılır.