İçindekiler
Kedi lösemi geçer mi?
BULAŞMA; Kediler arasında bulaşma kolaydır. Salya , gözyaşı gibi vücut sıvılarında bulunan virus bir arada yaşayan kediler arasında , birbirlerini yalarken , aynı mama ve tuvalet kabını kullanırken , kavga esnasında ısırık yaralarıyla da bulaşabilmektedir. Ayrıca kan nakli ile de bulaşma söz konusudur.
Lösemi olan kedi ne kadar yaşar?
Kedi lösemi hastalığı ile kalıcı olarak enfekte olan kedilerin ’i, teşhisin ardından üç yıl içinde maalesef ölmektedir. Bununla birlikte, düzenli veteriner kontrolleri ve koruyucu sağlık bakımı, enfekte olmuş kedilerin bir süre iyi hissetmelerine ve ikincil enfeksiyonlardan korunmalarına yardımcı olabilir.
Kedi Lösemi aşısı tehlikeli mi?
Kedilerde lösemi aşısı yapıldığında hastalık bulaşsa dahi daha hafif bir şekilde atlatılma olasılığı yüksektir. Löseminin bağışıklık sistemi zayıf olan kedilerde oranında ölüme yol açabildiği bilindiği için her daim tedbirli olmakta fayda vardır.
FeLV hastalığı nedir?
Kedi lösemi virüsü (FeLV), kedileri enfekte eden bir retrovirüstür. Kedilerde kanser tipinde ilerleyen ciddi bir hastalığa yol açar. Dünyadaki kedilerin %30’unda bulunduğu düşünülür. FeLV, tükürük veya burun salgılarının transferi söz konusu olduğunda enfekte kedilerden bulaşabilir.
Ev kedilere lösemi aşısı şart mı?
Kedi lösemi: Bu ciddi viral enfeksiyon, tükürük, dışkı, idrar ve süt gibi birçok vücut sıvısı yoluyla yayılır. Aşı, dışarıda vakit geçiren kediler için önerilir. Kedi lösemi tedavi edilemez, bu nedenle önleme bir önceliktir.
Ev kedi lösemi aşısı gerekli mı?
FeLV nasıl bulaşır?
Bulaşma ve yayılma kaynağı FeLV ile enfekte kedilerdir. Virüs salya, burun akıntısı, idrar, dışkı ve sütle saçılır. Bulaşma enfekte anneden yavruya anne karnında yada süt emme döneminde sütle de geçebilir. Ayrıca kedilerin birbirini yalaması, ortak mama, su kabı ve tuvaleti kullanmalarıyla da gerçekleşebilir.
Ev kedi lösemi aşısı gerekli mi?
Kedi Lösemi aşısı kaç doz?
Karma Aşı: 8-10 hafta. Lösemi Aşısı: 9-11 hafta. Karma Aşı tekrarı: 10-12 hafta. Lösemi Aşı tekrarı: 11-13 hafta.