Kanser tedavisi gören hamile kalabilir mi?

Genel olarak, kanser tedavisi sonlandıktan sonra ve siz gerileme dönemindeyken gebelik güvenlidir. Araştırmalar gebeliğin kanserin nüksetmesine sebep olmadığını göstermektedir. Ancak doktorunuz tedavi sonlandıktan sonra gebe kalmayı denemeden önce 6 ay ya da daha fazla bir süre beklemenizi önerebilir.

Kemoterapi gören hastalar hamile kalabilir mi?

Kemoterapi sırasında gebelik bazı kadınların başına gelen durumlardan biri olmaktadır. Bu nedenle tedavi süreci devam ederken bir kadının gebe kalması mümkündür. Genelde kemoterapi tedavisi, kadın ve erkekte çocuk yapma yeteneğini yok etmektedir.

Kemoterapi alan bir kadının çocugu olur mu?

Genç yaşta kansere yakalanan kadınlara, kemoterapi ve radyoterapiden önce, özellikle tüp bebek merkezleri tarafından uygulanan yöntemlerle üretkenliklerini korumaları ve ileride yumurtalık fonksiyonları kaybolduğu zaman, çocuk sahibi olmaları şansını vermeye çalışıyoruz. Kanser tedavisi görmek, anne olmaya engel değil.

Meme kanseri olan biri çocuk sahibi olabilir mi?

Meme kanseri geçirdikten sonra bebeğim olabilir mi? Evet. Bazı meme kanseri tedavileri, bir kadının doğurganlığını (bebek sahibi olma) etkileyebilir. Örneğin, meme kanseri için kemoterapi yumurtalıklara zarar verebilir.

Kemoterapi kısırlık yapar mı?

Maalesef kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar (kemoterapi) ve ışın (radyoterapi) üreme sistemini olumsuz etkileyerek kısırlık, erken menopoz ve gebelik kayıplarına yol açmaktadır.

Kemoterapi bittikten sonra ne zaman adet olunur?

Tamoksifen ve goserelin geçici olarak adetin durmasına sebep olsa da, çoğunlukla ilaç kesildikten 6 ay sonra adet tekrar başlar, ancak menopoz yaşına yakın olunması durumunda adet tekrar geri gelmeyebilir.

Kanser hastaları anne olabilir mi?

Özellikle hamilelik döneminde meme kanserine sık rastlanıyor. Ancak gelişen tıbbi, teknolojik imkanlar ve tedavi sırasında uygulanan doğru yöntemler sayesinde sağlıklı bir şekilde anne baba olmak mümkün olabiliyor.