Kaç yıl ücretli öğretmenlik yapana kadro?

Kesintili veya kesintisiz MEB’de en az 5 yıl ücretli öğretmenlik hizmeti olanlara kadro verilmelidir. Eğitim-öğretim dönemi 1 yıl olarak kabul edilmelidir. 900 gün ücretli öğretmenlik hizmeti olanlar sözlü sınavla kadroya geçirilmelidir.

Ücretli öğretmenler kadroya geçecek mi?

Ücetli öğretmen kadro 2022 Geçtiğimiz yıllarda ücretli öğretmen olarak görev yapanlardan, 540 gün sigorta primi ödenen, öğretmenlik şartlarını taşıyan ve KPSS’den belirlenen taban puanı alanlar üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakata girebildiler ve bir bölümü MEB kadrolarına öğretmen olarak atandı.

Ücretli öğretmenlere kadro verilecek mı?

Aylardır tartışılan ücretli öğretmenlere kadro yolu kesinleşmiş oldu.Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmenin sözleşmeli öğretmen olarak atamasını yapacak.

Ücretli öğretmen rapor alınca maaş kesilir mi?

Koramaz gibi korona virüsüne yakalanan ‘ücretli öğretmenlerin’ büyük çoğunluğuna, raporlu oldukları halde SGK tarafından “Geçici iş göremezlik” ödemesi bile yapılamıyor. Bunun nedeni ödenekten yararlanabilmek için son bir yıl içerisinde en az 90 gün sigortalı olma şartı.

Ücretli öğretmene ceza verilir mi?

Dolayısıyla ücretli öğretmenlere de soruşturma açılarak disiplin cezası verilemez.

Ücretli öğretmenlik yapmak atanmaya engel mi?

Öncelikle ücretli öğretmenlikte kadroya atama durumu söz konusu değildir. Bu öğretmenler ihtiyaca göre görevlendirilir ve ihtiyaç yerine getirildiğinde okuldaki görevine de son verilir.

Ücretli öğretmenler sözleşmeli kamu personeli midir?

Ücretli öğretmenlerin kamudaki statülerinin ne olduğunu MEB de dahil olmak üzere kimse bilmiyor. Ancak 657 Sayılı Kanun kapsamında en yakın 4/C statüsüne sokulabilirler. Ücretli öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak ders saati üzerinden sözleşme imzalıyorlar.

Ücretli öğretmen 657 ye tabi mi?