Iyi klinik uygulamalar nelerdir?

İyi Klinik Uygulamaları (İKU), gönüllülerin katılımını içeren klinik araştırmaların tasarımı, yürütülmesi, kaydedilmesi ve raporlanmasına ilişkin uluslararası etik ve bilimsel bir kalite standardıdır.

Iyi klinik uygulamalar sertifikası nedir?

İyi Klinik Uygulamalar (İKU) nedir? İKU belgesi neden gereklidir? İKU, insanlar üzerinde yapılacak olan klinik araştırmaların tasarımı, yürütülmesi, kaydedilmesi ve raporlanmasına ilişkin etik ve bilimsel bir kalite standardıdır.

Iyi klinik uygulamalarının ilkeleri nelerdir?

İyi Klinik Uygulamaları (İKU): Araştırmaların uluslararası bilimsel ve etik standartlarda yapılmasını sağlamak amacıyla araştırmanın tasarlanması, yürütülmesi, izlenmesi, bütçelendirilmesi, değerlendirilmesi ve raporlanması, gönüllünün tüm haklarının ve vücut bütünlüğünün korunması, araştırma verilerinin …

Retrospektif çalışmalarda etik kurul onayı gerekir mi?

Çalışmanız retrospektif bir çalışma ise (sadece dosya taraması yapılacak, vb) dahi BGOF alınması (Etik Kurul başvurusunda bulunması) gerek İKE gerekse Kişisel Verilerin Koruma Kanunu gereği zorunluluktur.

Iyi klinik uygulamalar sertifikası nasıl alınır?

Kursları bitirenlere başarı belgesi verilmektedir. Bu belgenin özelliği T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olmasıdır. Kurs belgesi alabilmek için “Temel İyi Klinik Uygulamalar Kursu”, “İleri İyi Klinik Uygulamalar Kursu” ya da “Klinik Araştırma Hemşireliği Kursu” sonunda başarılı olmak gerekiyor.

Kaduzem nedir?

KADUZEM (www.kaduzem.org) Klinik Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen “Klinik Araştırma Hemşireliği Uzaktan Eğitim Kursu” Klinik Araştırmalar Derneği Uzaktan Eğitim Programı olan KADUZEM Portalı www.kaduzem.org’da yayına başladı. Bu program T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından da onaylıdır.

Retrospektif çalışmalarda onam formu gerekli mi?

Retrospektif Çalışmalar için Aydınlatılmış onam formu doldurulmasına gerek yoktur. Başvurular 2 dosya olarak hazırlanmalıdır. İkinci dosyada verilen evrakların içerisinde bütün bilgiler olmalı ancak isimsiz ve imzasız olarak verilmelidir.

Etik kurul onayı kaç gün sürer?

Başvuru Formu ve Cevabi Onay yazısı Etik Kurul Başvuruları ekinde sunulmalıdır. Başvuru Bakanlık tarafından 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Klinik araştırma hemşiresi nedir?

Bu ekibin bir parçası olan klinik araştırma hemşiresi; gönüllünün güvenliğinin sağlanmasında, gönüllünün ve ailesinin eğitiminde, bilgilendirilmiş olur sürecinde, gönüllünün bakımında, araştırma ekibi ile gönüllü arasındaki koordinasyonun sağlanmasında, gönüllünün girişime verdiği yanıtların değerlendirilmesinde, veri …

İyi Klinik Uygulamaları (İKU), gönüllülerin katılımını içeren klinik araştırmaların tasarımı, yürütülmesi, kaydedilmesi ve raporlanmasına ilişkin uluslararası etik ve bilimsel bir kalite standardıdır. İyi Klinik Uygulamaları, temelini Helsinki Bildirgesi’ne dayanan ilkelerden almaktadır.

Iyi klinik uygulamalar eğitimi nedir?

Temelini güncel Helsinki Bildirgesi’ne dayanan ilkelerden alan iyi klinik uygulamaları, insanlar üzerinde yapılacak olan klinik araştırmaların tasarımı, yürütülmesi, kaydedilmesi ve raporlanmasına ilişkin etik ve bilimsel bir kalite standardıdır.

Helsinki Bildirgesi ne demek?

1. Dünya Tabipler Birliği (DTB) Helsinki Bildirgesi’ni, tanımlanabilir insan materyali ve verileri de dahil olmak üzere, insanlar üzerindeki tıbbi araştırmalarla ilgili etik ilkelere yer veren bir açıklama olarak hazırlamıştır.

Girişimsel klinik araştırma nedir?

​ Girişimsel Klinik Araştırma; insana bir hekimin doğrudan müdahalesini gerektiren (tedavi amaçlı yapılan ilaç, hormon, gen tedavisi vb.) ve tedavi çıktısını etkileyen çalışmaları kapsamaktadır.

Klinik eğitim ve uygulama dersi nedir?

Klinik Uygulama Dersi’nde, lisans eğitimi süresince kazandığınız bilgi ve becerilerinizi birey, aile ve toplumun sağlık bakımı gereksinimlerini karşılamada kullanarak yeterlik kazanmanızı sağlamak ve profesyonel yaşama hazırlanmak amaçlanmaktadır.

Ich Gcp ne demek?

ICH GCP – uluslararası standart, Uluslararası Uyum Konferansı tarafından geliştirilen (ben). Bu standart, ilaçların klinik deneylerinin organizasyonunun etik yönleri için gereklilikleri belirler., yerine getirilmesi klinik araştırmaların sonuçlarının istikrarlı kalitesinin sağlanmasını gerektirir.

Oslo Bildirgesi nedir?

Oslo I Anlaşması veya Oslo I, resmen Geçici Yönetim Düzenleme İlkelerinin Bildirgesi (Declaration of Principles On Interim Self-Government Arrangements) olarak adlandırılır ve Filistin-İsrail çatışması için bir dönüm noktasıdır.