Irakta calismak icin ne gerekli?

Irak’a giriş vizesi yalnızca turistik amaçlı seyahatlerde kullanılmaktadır. Bu vize bir çalışma ya da ikamet vizesi değildir. Dolayısıyla Irak’a çalışma amacıyla gidecek şahıslar Irak’ta çalışacakları firma aracılığı ile Irak Konsolosluğu’na Irak çalışma vizesi ve Irak İkamet vizesi için müracaatta bulunmalıdır.

Irak sorunu nedir?

Musul Sorunu, Osmanlı Devleti’ne bağlı Musul Vilayeti’nin toprak sorunudur. I. Dünya Savaşı’ndan önce Osmanlı hakimiyetindeki Musul ve çevresi petrol varlığı sebebiyle, İngiltere, Fransa, Almanya arasında rekabet konusu oldu. Bölge, 1916 tarihli Sykes-Picot Antlaşması ile Fransa’ya bırakılmıştı.

Irak nasıl bir ülke?

Kuzeyde Türkiye, doğuda İran, güneydoğuda Kuveyt, güneyde Suudi Arabistan, güneybatıda Ürdün, batıda ise Suriye ile sınır komşusudur. Başkenti ve en büyük şehri Bağdat’tır. Bugün Irak, Orta Doğu’da yer alan stratejik mevkisiyle, sahip olduğu petrol rezervleri ile Körfez’in önemli ülkelerinden biri durumundadır.

Irak’ta çalışma izni nasıl alınır?

IRAK OTURUM İZNİ Orta ve uzun vadelerle yapılan ziyaretlerin başında kalına bölge ve vilayetteki Valiliğin İkamet Bürosu’na başvurularak oturum izni alınması gerekmektedir. Irak’ta “kısa süreli” (15 gün-3 ay arası) ve “uzun süreli” (6 ay-1 yıl) oturum izinleri verilmektedir.

Irak ın neyi meşhur hediyelik?

Göz alıcı renkleriyle kilim ve halılar, envai çeşit baharat, gümüş ve bakır ürünler ilginizi çekecektir. Özellikle Bağdat’ta yer alan bakır pazarı, pek çok turistin uğrak yeridir.

Musul’un Irak’a bırakılmasına neden olan devlet?

Bu kararla, Misâk-ı Milî sınırları içerisinde ve “Türkiye’nin eczâ-yı mütemmimesinden” olan Musul, sınırlarımızın dışında kalmış, İngiltere tarafından petrol gelirlerine el konulmak şartıyla Irak’a hediye edilmiştir.

Irak Kürt mü?

Bugün en büyük Kürt nüfusu Türkiye’de bulunurken (14 milyon), İran, Irak ve Suriye’de de kayda değer Kürt nüfusları bulunmaktadır.

Irak oturma izni ne kadar?

IRAK OTURUM İZNİ Irak’ta “kısa süreli” (15 gün-3 ay arası) ve “uzun süreli” (6 ay-1 yıl) oturum izinleri verilmektedir.