İçindekiler
Hasta protokol defteri nedir?
Sağlık kurumuna başvuran hastaların kimlik bilgileri ile tıbbi işlemlerin kaydında kullanılan onaylı defterlerdir. Sağlık kurumuna başvuran her hasta mutlaka bu deftere kaydedilir. Ayrıca hastalara verilen istirahat raporları da raporu veren hekim tarafından protokol defterine kaydedilir.
Protokol defteri nerede Onaylatılır?
*Derneklerce tutulması zorunlu olan defterlerin kullanılmaya başlanmadan önce İl Dernekler Müdürlüğünden veya noterden onaylatılması zorunludur. Ancak Büyük Defterin onaylatılması zorunlu değildir.
Muhasebe ticari defter ve belgeler nelerdir?
Bakanlıkça kullanılması zorunlu hale getirilen ve ticari defterlere kayıtta esas alınan ticari belgeler; fatura, müstahsil makbuzu, serbest meslek makbuzu, gider pusulası, yazar kasa fişi, giriş ve yolcu taşıma biletleri, sevk irsaliyesi, taşıma irsaliyesi, yolcu listesi, günlük müşteri listesi gibi belgelerdir.
Protokol defteri zorunlu mu?
Muayenehanede tıbbi mevzuat uyarınca bulundurulması zorunlu olan defter, hasta kayıtlarının tutulduğu Protokol Defteridir. Bunun dışında, mali kuralların gerektirdiği defter ve belgelerin tutulması gerekir.
Teftiş defteri nereden alınır?
Teftiş Defteri” doküman tipiyle doğrudan Kurumumuza veya bulundukları İl Sağlık Müdürlüklerine başvurarak teftiş defteri tedarik etmeleri gerekmektedir.
Protokol defterini kim onaylar?
Sağlık kuruluşlarında müdürlük tarafından tasdik edilmiş protokol kayıt defteri, ADSM’lerde bu deftere ilave olarak cerrahi müdahale kayıt defteri ve diş protez laboratuvarı varsa diş protez laboratuvarı kayıt defteri, muayenehanede ise sadece protokol kayıt defteri bulunur.
Diş hekimi hangi defteri tutar?
Bu açıklamalara göre, tedavisi yapılan kişiler için temin edilen protezlerin, diş tedavisinde kullanarak elde edilen toplam tahsilat tutarı kadar için iki nüsha serbest meslek makbuzu tanzim edilmeli ve serbest meslek kazanç defterine gelir kaydedilmesi gerekmektedir.
Esnaf teftiş defteri nereden alınır?
Teftiş Defteri İçin İstenen Belgeler · İş yerinin vergi levhası, · İş yeri sahibi veya şirket ise sorumlu müdürünün bir adet Vesikalık fotoğrafı. Not: Söz konusu evraklarla Zabıta Bürosuna müracaat edildiğinde boş teftiş defteri memurlarca doldurulup Zabıta Müdürü’ne onaylatılarak ilgilisine teslim edilir.
Eczanede bulunan teftiş defteri ne işe yarar?
Gereken önerileri, eczanelerde bulundurulması zorunlu olan teftiş defterinde belirterek altını imzalarlar. Teftiş raporları, müfettiş ile beraber eczacı tarafından imzalanır. Yönetmelik’ten anlaşılacağı üzere eczanelerin hangi Makam ve yetkilendirilen kişiler tarafından denetleneceği hükme bağlanmış bulunmaktadır.