Hangi bölgemizin nüfusu daha fazladır?

Bakanlığımız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de en fazla nüfus yoğunluğu Marmara Bölgesinde, en az yoğunluk ise Doğu Anadolu’da bulunuyor. Kadın nüfusunun erkek nüfusundan önde olduğu bölge İç Anadolu iken, erkek kadın arasındaki farkın fazla olduğu bölge ise Güneydoğu Anadolu oldu.

Ülkemizde en seyrek nüfuslu bölgemiz neresidir neden?

Ülke genelindeki nüfusun yüzde 26’sının bulunduğu Marmara Bölgesi en fazla nüfusa sahip iken, nüfusun yüzde 9’unun bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi en az nüfusa sahiptir. Bölgeler arasında şehir nüfus oranı en fazla olan bölge Marmara Bölgesi iken en az olan bölge Karadeniz Bölgesidir.

Türkiye Nüfusu Kaç 2021?

İllere Göre Türkiye Nüfusu 2021 Yüzde olarak ise %50,13 erkek, %49,87 kadındır. Türkiye’de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 459 bin 365 kişi artarak 83 milyon 614 bin 362 kişiye ulaştı.4 gün önce

Dünyada kaç milyon Türk var 2021?

İşte Türkiye dışında yaşayan Türklerin sayısı hakkında merak edilenler… DÜNYA’DA KAÇ TÜRK VAR? Dünya’da yaşayan Türk nüfusu Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına göre yaklaşık olarak 5 milyondur. Yani Türk nüfusu 2021 yılında yurt dışındaki vatandaşlarımızı da sayarsak neredeyse 90 milyona ulaşmış durumdadır.

Kırsal nüfus oranı en fazla hangi bölgede?

Sayım dönemlerine göre Kırsal nüfusu en fazla olan 20 ilin bölgelere göre dağılımı incelendiğinde ise Karadeniz, İç Anadolu, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde söz konusu il sayısının 1980 den sonra genellikle azaldığı, Ege ve G. Doğu Anadolu bölgelerinde ise arttığı görülmektedir.

Türkiye’de en az nüfus hangi bölgededir?

Türkiye’de nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu bölge Marmara, en düşük olduğu bölge ise Doğu Anadolu olurken, nüfusun en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya, en az nüfusa sahip iller Bayburt, Tunceli, Ardahan ve Kilis oldu.