Hamile kadın şiddet görürse ne olur?
Amerika’da bilim insanları tarafından yapılan nörobiyolojik araştırmalara göre, hamilelik döneminde aile içi çatışmalar, şiddete maruz kalınması; annenin stres hormonu seviyesini artırarak, anne karnında plasenta aracılığı ile fetusa geçerek kortizol düzeylerini arttırabileceğini, yeni doğanların yüksek düzeyde stresle …
Hamileyken şiddet görmek bebeğe zarar verir mi?
Dünya genelinde yapılan çalışmalarda gebelikte şiddet sıklığının %0,9 ile I arasında değiştiği görülmektedir. Gebelikte şiddette maruz kalma durumu önemli bir kadın sağlığı sorunu olup, gebenin şiddete maruz kalması anne ya da bebeğin ölümü ile sonuçlanabilmektedir.
Stres anne karnındaki bebeği nasıl etkiler?
Sürekli stres hali olarak ifade edilen kronik stres hem anne adayı hem de bebek için çok zararlı. Kronik stres halinde salgılanan adrenalin bebeğin kanlanmasını azaltır. Bu durumda bebekte gelişim geriliği başlar. Bağışıklık sisteminin zayıflaması anneyi hastalıklara açık hale getirir.
Erkek Hamile eşine nasıl davranmalı?
Anne adayı bu dönemde desteğe ihtiyaç duyar. Hamile kadına karşı eşi sakin ve anlayışlı olmalıdır. Onun hassas, alıngan ve ilgiye ihtiyacı olduğu bir dönemde olduğunu göz önünde bulundurmalı, ilgi istediği zaman görmezlikten gelmemeli ya da “zaten ilgileniyorum daha fazla nasıl ilgi göstereyim?” diye düşünmemelidir.
Hamilelikte cok aglamak zararli mi?
Hamilelik sırasında ağlaman son derece normal, hormonların nedeniyle daha duygusal olabilirsin. Ancak sık sık ağlamak hem senin hem de bebeğinin sağlığında sorunlara yol açabilir.
Anne karnında bebek stresten ölür mü?
Hayvanlar ve insanlar üzerinde yapılan birçok araştırma stresin düşük ve erken doğum riskini arttırdığını ortaya koymaktadır. Stres ayrıca doğum ağırlığının az olmasına, bebeğin zihinsel fonksiyonlarında azalmaya, dikkat eksikliğine, hiperaktiviteye ve aşırı sinirliliğe yol açmaktadır.
Darbe düşük yapar mı?
Yani herhangi bir darbe geldiği zaman bebek o amniyon sıvısının etkisiyle tamponlayıcı etkisiyle o darbeden korunmuş oluyor, o yüzden ufak tefek darbeler hiçbir şekilde bebeğe zarar vermez.