Gebelik öncesi bakım nedir?

Doğum öncesi bakım (DÖB); anne ve fetusun tüm gebelik boyunca düzenli aralıklarla, gerekli muayene ve önerilerde bulunularak, eğitimli bir sağlık personeli tarafından izlenmesidir.

Prenatal dönem ne demek?

Döllenme ile başlayan ve doğuma kadar süren evreye prenatal dönem, doğumla birlikte fetusu etkilemesi olası tıbbi ve sosyal çevre özelliklerini içeren dış dünyaya geçiş dönemine perinatal dönem ve sonraki devreye de postnatal dönem denmektedir.

Prenatal takip nedir?

Gebelik takibi, gebeliğin başından doğum sonrasına kadar olan dönemde gebelik yaşını belirlemek, anne ve fetüsün (bebeğin) sağlık durumunu değerlendirerek gebe bakım planını oluşturmak ve anne-babayı bilgilendirmek, gebelikte ortaya çıkabilecek sorunları öngörerek önlemek veya tespit edilen sorunları tedavi etmek …

Gebe izlemi ne sıklıkla yapılır?

Komplikasyonsuz ilk gebelik için önerilen gebelik izlemi sıklığı; 28. gebelik haftasına kadar 4 haftada bir, 29 – 35. haftalar arasında 2 ile 3 haftada bir, 36. haftadan sonra haftalık izlem.

Perinatal dönem nasıl tanımlanır?

Perinatal dönem gebeliğin son dönemlerini ve doğumun olduğu zamanı da kapsayan dönem olarak tanımlanır.

Perinatal psikoloji ne demek?

Periyotal psikolojiyi tanımlayan Çavuşoğlu; bebeğin anne karnında doğum anı ve anne karnından doğum anının hemen sonrası için yaşantı deneyimlerini ve etkilerine göre gelişimsel psikoloji dalıdır.

Perinatoloji nedir nasıl yapılır?

Perinatoloji nedir? Gebelik öncesi, gebelik, doğum ve lohusalık döneminde anne veya bebekte meydana gelebilecek olumsuzlukların erken dönemde taranması, erken tanısı ve tedavisinin planlanmasıdır. Perinatoloji yan dal uzmanları, tecrübeli yardımcı sağlık personeli ve hasta danışmanlarından oluşmaktadır.

Sağlık ocağında gebe izlem nasıl yapılır?

Aile Sağlığı Merkezinde gebelik boyunca dört kez izlem için (ilk gelişten sonra üç kez) çağrılacaksınız. Boyunuz, kilonuz, Kan Laboratuvar değerleri, bebek kalp sesleri rutin takip edilecek, iki kez Gebe-Tetanoz aşısı yapılacaktır.