Fosiller gerçek mi?

Bir terim olarak fosil; jeolojik zamanlarda yaşamış canlıların tanınabilir artıklarına denir; bir başka ifadeyle fosiller, geçmişte yaşamış varlıkların jeolojik formasyonlar içinde günümüze kadar korunabilmiş kalıntı ya da izleridir. Fosiller kalıntıdır.

Türden türe geçiş mümkün mü?

“Evrim Kuramına göre, yüzlerce ara geçiş formu fosilinin olması gerekir. Eksiksiz ve kompleks özellikleriyle 250 bin türün mükemmel şekilde korunmuş fosili bulunmuş; ara geçiş formuna asla rastlanmamıştır. Evrimciler kendi sınıfladıkları hayvan türleri arasında bir geçiş gösterememektedir.

Türler arası geçiş nedir?

Her tür, durmaksızın devam eden evrimsel süreç içerisinde, bir önceki tür ile bir sonraki tür arasında bir geçiş türüdür. Yani her tür, aslında bir ara türdür! Bir düşünün: Biz insanlar da dahil olmak üzere şu ana kadar var olmuş bütün canlılar, kendilerinden önce gelen türlerden evrimleşerek var oldular.

Geçiş formu nedir?

Geçiş formu denilen şey aslında taksonomik ihtiyaçlar çerçevesinde yapılmış yapay bir ayrımdır. Yani doğada gelmiş ve geçmiş her canlı başlı başına varolmuş ve bir nihai amaç doğrultusunda evrilmiş değildir.

Ara geçiş ne demek?

Her tür, durmaksızın devam eden evrimsel süreç içerisinde, bir önceki tür ile bir sonraki tür arasında bir geçiş türüdür.

Ara fosiller bulundu mu?

Yani iddianız hatalıdır: Olmadığını iddia ettiğiniz ara türler keşfedilmiştir! Buna rağmen bilime düşman olan, kendilerini “evrim karşıtı” olarak tanımlayan kişi ve grupların en sık tekrar ettikleri şiar, “Ara geçişleri gösteren fosiller bulunamadı.” lafıdır.

Fosil kayıtları en eskisi nedir?

Bu demektir ki; eğer bu bakteriler 4.29 milyar yıl öncesine aitse, dünya üzerinde yaşamın okyanusların oluşmasından hemen sonra başladığı varsayılıyor. Tür adı bilinen en eski fosil ise Batı Avustralya’da Archaen kayalıklarında bulunan yaklaşık 3.5 milyar öncesine ait siyanobakterilerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=8xLS1AwK8Rg