Finans danışmanı nasıl olur?

Nasıl Finansal Danışman Olunur? Finansal danışman olmak için tercihen üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinden lisans eğitimi almış olmak gerekir. Bunun yanı sıra diplomaya ek olarak özel eğitim kurumlarından eğitim ve sertifikalar alınabilir.

Finans danışmanı ne demek?

Finans danışmanı, finansal konularda tavsiyelerde bulunan kişilerdir. Finans danışmanı; kişilere ya da kurumlara, taşınır veya taşınmaz varlıklarını nasıl değerlendirecekleri konusunda tavsiyelerde bulunan ve bu konularda danışmanlık hizmeti veren kişilerdir.

Finans danışmanı aylık ne kadar maaş alır?

Seçilen meslekte çalışanların çoğuna yönelik maaş aralığı Finans ve yatırım danışmanları – Aylık itibaren ₺2.085,42 için ₺4.133,29 – 2021. Finans ve yatırım danışmanları; kişiler ve kuruluşlar için finansal planlar geliştirir ve bunlar adına fonlara yatırım yapar ve yönetirler.

Finans Danışmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?

Dolayısıyla her bölüm mezunu Finans işini yapabilir ama Mühendislik, İktisat, İşletme mezunu olanlar temel bilgi aldıkları için onların ekstra bir avantajı olacaktır. Pfizer’de Finans’a aldığımız kişilerin %60-70’i mühendislik bölümlerinden mezun durumda. İşletme ve Politika gibi bölümlerden de mezun olanlar var.

Finans Danışmanı hangi bölüm okunmalı?

Portföy yöneticisi ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK EN YÜKSEK
Portföy Yöneticisi / Yönetmeni 4.040 12.340
Bireysel Bankacılık Portföy Yönetici Yardımcısı 4.190 8.820

Kurumsal finansman danışmanlığı nedir?

Şirket birleşme ve davralma işlemleri, halka açık veya halka açık olmayan şirketlerin paylarının blok olarak satışı veya devralınması veya birleşmeye konu edilmesinde tüm sürecin yönetilmesi, finansal ve stratejik danışmanlık hizmeti verilmesidir.

Finans Danışman olmak için hangi bölüm okunmalı?

Finans ve bankacılık okuyan ne olur?

Bankacılık ve finans mezunu olan kişiler hesap yönetimi yapmaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler banka, özel sektör veya devlet kurumlarında çalışabilirler. Aynı zamanda da bu bölümden mezun olan kişiler hesap denetleme, para yönetimi ve uluslararası bankacılık gibi işler yapabilirler.