İçindekiler
- 1 Fatura numarası nedir?
- 2 Su fatura numarası nerede yazar?
- 3 E Fatura mükellefleri Kağit Fatura kesebilir mi?
- 4 E Fatura kesmek için ne gerekli?
- 5 E-Fatura mükellefleri e-Arşiv kesebilir mi?
- 6 Fatura nasıl kesilir?
- 7 Neredeyse faturayı kestiğiniz bir kişidir?
- 8 Neredeyse faturalarınızı bilgisayar ortamında yazdırıyorsanız?
Fatura numarası nedir?
Fiş/Fatura Numarası: Fişin bilgisayardaki takip numarasıdır. Numara verilirken sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Fişler numaralarına göre sıralıdır.
Su fatura numarası nerede yazar?
Faturanızın üzerinde bulunan “MUKAVELE NO” sizin İSKİ abone numaranızdır. Rakamlardan oluşan ilk 8 hane İSKİ abone numaranızı oluşturur. Aşağıda bulunan örnek İSKİ su faturasının abone Numarası 12345678’dir. “-“ sonra gelen rakamın bir önemi yoktur.
E faturaları nasıl görebilirim?
e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
E Fatura mükellefleri Kağit Fatura kesebilir mi?
Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura’ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır.
E Fatura kesmek için ne gerekli?
E-fatura Kimler İçin Zorunludur?
- 2018 hesap döneminde brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan vergi mükellefleri.
- 2018 veya 2019 hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler.
- 2020 veya takip eden hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 5 Milyon ve üzeri olan mükellefler.
E-fatura kullanıcısına e-Arşiv faturası kesilebilir mi?
e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.
E-Fatura mükellefleri e-Arşiv kesebilir mi?
Hayır yoktur. Mükellef zorunlu olduğu halde e-Fatura’ya geçmemişse gönderici e-Arşiv mükellefi ise e-Arşiv faturası kesmesi zorunludur. Gönderici e-Arşiv mükellefi değil ise kağıt fatura kesebilir ve gönderici bu durumda herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaktadır. Böyle bir durumda sorumluluk alıcıya aittir.
Fatura nasıl kesilir?
Aşağıdaki resimleri ve yazılanları dikkatlice uyguladığınız zaman zaten çok zor bir tarafı yok. Fakat fatura düzeninde dikkat etmeniz gerekenler var onları da aşağıda yazacağım. Eğer fatura nasıl kesilir konusunda sorunuz olursa yorum bölümünde belirtebilirsiniz. Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Fatura Nasıl Kesilir?
Neden e-fatura basılı fatura nedir?
e-Fatura bilinen basılı faturanın yalnızca elektronik ortamda oluşturulmuş halidir. Kanuni açıdan baktığımızda basılı faturadan hiçbir farkı yoktur. Mali değeri açısından da bir fark bulunmadığından e-Faturayı bastırıp saklamanıza gerek yoktur. Hemen sizde şimdi E-fatura’ya geçmek için tıklayın Bilgisayar Ortamında Fatura Nasıl Kesilir?
Neredeyse faturayı kestiğiniz bir kişidir?
Diyelim ki faturayı kestiğiniz kişi , sizin verdiğiniz faturayı kaybetti ve o fatura gerekli , elinizdeki fatura cildinden o sayfanın alt nüshasından fotokopi çekerek kaşe+imzalayarak aslı gibidir yazmanız yeterli olacaktır. e-Fatura Nedir? İşe önce e-faturanın tanımı ile başlayalım. e-Fatura, bir fatura çeşididir, elektronik ortamda hazırlanır.
Neredeyse faturalarınızı bilgisayar ortamında yazdırıyorsanız?
Eğer faturalarınızı bilgisayar ortamında hazırlayıp sonra kağıda döküyorsanız yani kestiğiniz faturayı yazdırıyorsanız bu tür faturalar genelde nokta vuruşlu yazıcılarda yazdırılıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=tuGtLfBDYOk