Evimi su basti sigorta karşılar mı?
Su basması teminatı ise konut sigortası poliçenize ekletebileceğiniz en gerekli teminatlardan biridir. Evinizde sel, su baskını olur ve maddi zarar ortaya çıkarsa da konut sigortası poliçeniz hasar giderlerini sizin için öder.
Su baskını nasıl önlenir?
Kapı altlarına, pencerelerinizin iç pervazlarına, su giderlerine yerleştirebileceğiniz kum torbaları, su baskınları için en efektif çözümlerden. Torbaların içlerindeki kum, suyu emecek ve evinizi su baskınları karşısında daha korunaklı hale getirecektir. Değerli eşyanızı yüksek yerlere saklamalısınız.
Evi su bastı ne yapmalıyım?
Evinizde bir su sızıntısı gerçekleştiğinde neler yapabileceğinizi ve gelecekte bu sızıntıların gerçekleşmesini nasıl önleyebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.
- Suyu kapatın.
- Kaynağı tanımlayın.
- Fazla suyu boşaltın.
- Kurutma işlemine başlayın.
- Gelecekteki sızıntılara karşı önlem alın.
Evimi üst kattan su bastı ne yapmalıyım?
Üst kat komşunuza sorunu bildirin ve su kaçağını onarmasını rica edin, sizin dairenizde sorun büyükse onarım ücretini de talep edebilirsiniz. Su kaçağı tespiti için firmamızı arayabilirsiniz. Üst kat komşunuzun sigortası varsa kendi dairesi ile birlikte sizin dairenizin de onarımının ücretini sigorta karşılamaktadır.
Su baskınlarının etkilerini en aza indirmek için ne gibi önlemler almalıyız?
Sel suları, önüne çıkan her şeyi sürükleyeceği için, evlerin üst katlarına çıkmak doğru bir davranıştır. Evlerin içinde bulunan elektrik kablolarından ve elektrikli aletlerden uzak durulmalıdır. Sigortaların kapatılması en doğrusudur. Sel suyu ile temas eden yiyeceklerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır.
Su baskınında hangi kurumu aramalıyız?
Su baskını ihbarlarınızı Itfaiye Müdürlüğü’nün 110 numaralı telefonuna bildirebilirsiniz. AKS 110 sel baskını, deprem, göçük gibi afetlerde de yanınızdadır. 110 numarayı tuşlayarak gerekli bilgileri, ilgililere veriniz.