Epoksi zemin ne işe yarar?

Özellikle epoksi zeminler dışardan gelebilecek her türlü kimyasal çözücü ve fiziksel darbelere karşı dayanıklılık sağladığından, uzun yıllar boyunca kullanılabilme özelliği vardır. Bir epoksi zemin kaplamasının ömrü yaklaşık olarak 25 yıldır. Bu sayede tüketiciler bazında tasarruf sağlar.

Endüstriyel zemin kaplama Nedir?

Endüstriyel zemin kaplama, kırmızı , yeşil ve gri olmak üzere üç renkte zemine gelişmiş makineler ile uygulanan parlak ve pürüzsüz bir beton yüzeyi oluşturan malzemelerdir.

Neden epoksi zemin kaplama?

Epoksi ile Zemin Kaplamanın Avantajları İç alanların parlaklığını önemli ölçüde artırabilen, parlak bir yüzey oluşturur. Ağır ve sürekli trafiğe dayanabilecek sağlam ve dayanıklı bir yüzey sunar. Dayanıklı ve temizlemesi kolay. Yağ lekelerine ve suya karşı dayanıklıdır.

Sıvı epoksi ne işe yarar?

Epoksi nedir dendiğinde ise, epoksi kimyasal bir maddedir ve yapıştırıcı olarak kullanılır. Herhangi çatlak bir bölgeye uygulandığı anda çatlak olan kısmın kapanmasının sağlar. Ortaya çıkacak gerilmeleri ortadan kaldırır. Kullanıldıkça aşınmayan ve dayanıklılığını kaybetmeyen bir malzemedir.

Endüstriyel kaplama Nedir?

Endüstriyel zemin kaplama, kırmızı, yeşil ve gri olmak üzere üç renkte zemine gelişmiş makinelerle uygulanan parlak ve pürüzsüz bir beton yüzeyi oluşumudur. Endüstriyel zemin kaplama yüzeyde tozlanmayı önlemekte olup yıkanabilme özelliğine sahiptir. Perdahlı, fırçalı ve tepsili olmak üzere 3 sınıfta uygulanmaktadır.

Epoksi özellikleri nedir?

Epoksinin sahip olduğu yüksek mekanik dayanım; kimyasallara direnci, uzun ömürlü olması, çizilme direnci gibi yüksek performans özelliklerinin yanında, renk yelpazesi, uygulandığı yüzeyde oluşturduğu parlak, canlı görüntü sayesinde oluşturduğu estetik görüntü sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir.

Şeffaf epoksi kaplama nasıl yapılır?

Epoksi zemin uygulaması yapılacak olan zemin temizlenerek pürüzsüz bir hale getirildikten sonra astar uygulamasına geçilir. Bu astar uygulamasını epoksi zeminin ilk katı olarak düşünebiliriz. Amaç daha sert bir zemin elde ederek, en üst katın sağlam olmasını sağlamaktır. Astar uygulaması zeminin tamamına uygulanır.