İçindekiler
Eğitimin türleri nelerdir?
Eğitim türlerinden bahsetmek istediğimizde temel olarak eğitimi iki farklı kategoriye ayırabiliriz. Bunlar formal ve informal eğitimdir. Formal eğitim, sistematik ve planlı bir şekilde gerçekleşirken informal eğitimin plansız ve daha doğaçlama bir şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz.
Uzaktan eğitimin türleri nelerdir?
Uzaktan eğitimin çeşitli kursları da olmaktadır: Yazışma kursları, Telekomünikasyon Kursları, CD-Rom kursları, çevrimiçi öğrenme kursları, mobil öğrenme kursları olarak sıralanmaktadır.
Hizmet içi eğitim türleri nelerdir?
HİZMET İÇİ EĞİTİM TÜRLERİ Bunlar; oryantasyon eğitimi, temel eğitim, geliştirme eğitimi, tamamlama eğitimi, yükseltme eğitimi ve özel alan eğitimidir.
Eğitim sistemleri nelerdir?
Eğitim sistemi; eğitim kurumunun gerektirdiği görevleri gerçekleştirmek üzere kurulmuş toplumsal birimler olarak tanımlanabilir. Eğitim sisteminin kendine özgü özellikleri üç düzeyde açıklanabilir: 1. ÜST SİSTEMLER: Bakanlık merkez örgütünü, Yükseköğretim Kurumunu ve Üniversiteler arası kurulu kapsar.
Kaç çeşit eğitim var?
Eğitim Türleri ikiye ayrılmaktadır. Bu eğitim türleri Formal Eğitim ve İnformal Eğitimdir. Formal Eğitim de kendi içinde Örgün Eğitim ve Yaygın Eğitim olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Lisansüstü eğitim Hangi eğitim türü?
Lisansüstü: Yüksek lisans, doktora, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik eğitimi kapsar.
Uzaktan eğitimin zorlukları nelerdir?
Dezavantajları Öğrencilerden hepsinin uzaktan eğitim için gerekli teknolojik donanıma sahip olmaması. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi öğrenme güçlüklerine veya çıkan probleme öğretmenin anında müdahalesinin kısıtlı olması. Kendi kendine çalışma alışkanlığı olmayan öğrenciyi kontrolün güçlüğü.
Hizmet içi eğitim nelerdir?
Hizmet içi eğitim; özel ve tüzel kişilere ait iş yerlerinde, belirli bir maaş veya ücret karşılığında işe alınmış ve çalışmakta olan bireylere görevleri ile ilgili gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazanmalarını sağlamak üzere yapılan eğitimdir(3).
Hizmet içi eğitim denetimi kim yapar?
Madde 10 – Kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğretim kurumları ile birlikte düzenledikleri hizmetiçi eğitim programları, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile yüksek öğretim kurumu yetkililerinin katılmasıyla oluşacak bir değerlendirme kurulu tarafından takip edilir.
Türkiye hangi eğitim sistemini kullanıyor?
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.