Davaya cevap verilmezse ne olur?
Davalı tarafından süresinde cevap dilekçesi verilmez ise davacı da artık cevaba cevap dilekçesi veremeyecektir. Dolayısıyla cevap dilekçesinin sunulmamış olması karşısında yargılama yalnızca davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü iddia ve delillerin incelenmesi ile sonuçlandırılacaktır.
Dava dilekçesinde hukuki sebep belirtmek neden zorunlu değildir?
Hukuki sebepler; davacının talep sonucunu haklı göstermek için dava dilekçesinde bildirmiş olduğu vakıaların hukuki niteliğidir. Her ne kadar davacının dava dilekçesinde dayandığı hukuki sebepleri bildirmesi gerekse de hukuki sebeplerin bildirilmesi dava dilekçesinin zorunlu unsuru değildir.
Dilekçeye süresi içinde cevap verilmezse ne olur?
Davalı cevap dilekçesi vermediği takdirde davalının ileri sürdüğü bütün vakıaları inkâr etmiş sayılır. Davalının cevap dilekçesi vermediği hallerde dava, davacı tarafından dava açarken sunulmuş olan vakıalar ve deliller esas alınarak görülüp sonuçlandırılır çünkü artık davalı delil listesi sunulamayacaktır.
Dava dilekçesinin tebliğinden itibaren cevap süresi ne kadar olmalıdır?
Davalı Tarafın Cevap Dilekçesi Vermemesinin Sonuçları Bilindiği üzere, HMK’nın 127. maddesi uyarınca, cevap verme süresi, dava dilekçesinin davalıya tebliğinden itibaren iki hafta olarak düzenlenir.
Tensiben karar verilmiş olması ne demek?
“Tensip kararı” has a speacial meaning in legal language: Tensip kararı – Hukuk yargılamasında dava açılması üzerine, yargıcın davanın açıldığını belirleyerek, ilk duruşma gününü saptaması ve bunun taraflara bildirilmesi ve gerekli diğer konularda karar vermesi.
Tensip zaptı ne demek ne kadar sürer?
Tensip zaptı, esasen mahkemenin duruşmaya yaptığı hazırlıkları içerir. Hukuk davalarında birkaç günde tensip zaptı hazırlanır. Ceza davalarında iddianamenin kabulü süreci de bulunduğundan, tensip zaptının düzenlenmesi iddianamenin mahkemeye verilmesinden sonra 15-20 günü bulmakatadır.