İçindekiler
Coğrafya bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
Coğrafya Bölümü mezunu şu alanlarda görev yapabilir:
- Devlet ve Özel Liseler.
- Devlet Su İşleri.
- Orman Genel Müdürlüğü
- Köy Hizmetleri.
- Karayolları Genel Müdürlüğü
- Devlet İstatistik Enstitüsü
- Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü
Iyi bir coğrafya öğretmeni nasıl olunur?
Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Coğrafya Öğretmenliği Bölümü’nü okumak. Coğrafyaya ilgi duymak….Coğrafya Öğretmeni olabilmek için kişinin şu özelliklere sahip olması gerekir:
- İyi bir öğretici olmak.
- İletişim becerilerinde gelişmiş olmak.
- Coğrafyaya ilgili olmak.
- Çocuklar ile iyi anlaşmak.
Coğrafya nasıl bir bölüm?
Coğrafya bölümü üniversitelerde 4 yıllık bir lisans bölümü olarak eğitim veren bölümlerden bir tanesidir. Coğrafya bölümünü tercih etmek isteyen öğrenciler genel olarak eşit ağırlık çıkışlı öğrencilerdir. Coğrafya Bölümü’nde dünyanın beşeri fiziki ve iktisadi coğrafi alanları incelenir.
Coğrafya Öğretmeni ne iş yapar?
Coğrafya öğretmeni; öğrencilere, Dünya’nın coğrafi yapısı, fiziksel çevre, iklim, toprak gibi coğrafi konular ve nüfusun bu faktörlerle ilişkisini öğretme sorumluluğu taşır.
Coğrafya bölümünde staj var mı?
MADDE 4 – Coğrafya Bölümünde 5. yarıyıldan itibaren öğrenciler, 20 iş günü staj yapmak yükümlülüğünde olup, stajlarını başarı ile tamamlamak zorundadırlar.
Coğrafya öğretmenliği için hangi derslerin iyi olması gerekir?
– Yerleşim coğrafyası, – Toprak coğrafyası, – Gelişim psikolojisi. Bu derslerin her birini de başarılı şekilde bitiren kişiler, bu bölümden coğrafya öğretmenliği lisans diplomasını alarak mezun olabilirler.
Coğrafya öğretmenliği okunur mu?
Coğrafya Öğretmenliği bölümü genellikle Fen – Edebiyat Fakültesi içinde yer almaktadır. Bölümün lisans eğitimi 4 yıl sürer. Coğrafya Öğretmenliği bölümü öğrencilerinin okuldan mezun olabilmeleri için toplamda 240 AKTS tamamlamış olmaları gerekir.
Coğrafya hangi bölüm lise?
Coğrafya öğretmeni kaç kişi atandı?
Okul öncesi öğretmenliği 1302 kişi atanacak. Matematik öğretmenliği 733 kişi atanacak. Almanca öğretmenliği 171 kişi atanacak. Coğrafya öğretmenliği 185 kişi atanacak.
Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri staj yapıyor mu?
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde Zorunlu Staj Var Mıdır? – Formasyon alma dahilinde staj zorunludur yetkili merciler lise veya ortaokullara atama yapar. Fakat formasyon almadan staj yapma imkanı yoktur.
Tarih bölümü staj var mı?
Tarih bölümünde bir yılda 2 dönem (Güz – Bahar) ve toplamda ise 8 dönem (4 yıl) eğitim verilmektedir. Son sınıfa gelen öğrenciler, üniversitemizden formasyon eğitimi almaları durumunda Sinop’taki liselerde staj görebilmektedirler.