Çocuğun bilişsel gelişimi için ne yapılmalı?
Çocuğunuzun Bilişsel Gelişimini Desteklemek İçin 10 İpucu
- 1.Birlikte Uzun Şarkılar Söyleyin.
- 2.Farklı Sesleri Tanımlaması İçin Çocuğunuza Yardım Edin.
- 3.Alfabeyi Okuyun.
- 4.Sayı Sayın.
- 5.Şekilleri ve Renkleri Tanımlayın.
Bilişsel gelişim Neden Önemli?
Bir bireyin yetişkin dönemine gelene kadar çevresini algılamasını ve bu algılamayı dikkatli şekilde yorumlanması için, bilişsel gelişim çok önemlidir. Özellikle çevresine ayak uydurmak ve toplumla bir arada kaynaşabilmesi konusunda, bilişsel gelişim zihinsel açıdan çok önemlidir.
Gelişim kuramları nelerdir?
Freud’un psikoseksüel, Erikson’ın psikososyal ve Piaget’nin bilişsel gelişim kuramları insanın gelişimine ilişkin farklı yönleri ele alan 3 klasik kuramdır. Davranışçı ve sosyal öğrenme kuramları ise gelişimi dönemler halinde ele almayan ancak gelişimsel değişmelere ilişkin de açıklamalar olan kuramlardır.
Öğrencilerin bilişsel gelişimini desteklemek için aileler tarafından neler yapılmalıdır?
5 Maddede Çocukların Bilişsel Gelişim Alanlarını Destekleme…
- Yasak Koymaktan Kaçının! Çocuklara denilen “koşma, dur, yapma, yasak!” gibi engel koyucu kelimeler, onlar üzerinde ciddi bir etki yaratmaz.
- Çabalarını Övün!
- Keşfetmelerini Sağlayın!
- Oyun Oynamalarına İzin Verin!
- Düşünmelerini Destekleyin!
Kavram öncesi düşünme dönemi kaç yaş?
Canlı cansız varlıkları taklit etme bu aşamada daha karakteristik görülür. İŞLEM ÖNCESİ DÖNEM (2-7 YAŞ): Kavramsal Dönem (2-4 Yaş): Tek boyutlu düşünme, yani tek bir özelliği baz alıp düşünme bu dönemde çok tipiktir.
Çocuk gelişim modelleri kuramları nelerdir?
Çocuk gelişimi teorileri, çocukların çocukluk boyunca nasıl değiştiğini ve büyüdüğünü açıklamaya odaklanır. Bu tür kuramlar; sosyal, duygusal ve bilişsel gelişim dahil olmak üzere gelişimin çeşitli yönlerini ele alır. İnsan gelişiminin incelenmesi detaylı ve zengin bir konudur.