İçindekiler
Çiftçi belgesi için kaç dönüm arazi?
Seracılık gibi dar alanda yapılan üretimler için 500 metrekare arazi kaydı bulunması veya sadede bir büyükbaş hayvanın bulunması da çiftçilik faaliyeti sayılmaktadır. Bu nedenle sahibi olduğunuz bir hayvan veya kiraladığınız bir dekar arazi ile dahi tarımsal faaliyet gerçekleştiriyorsanız çiftçi belgesi alabilirsiniz.
Çiftçilik belgesi e devletten alınır mı?
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. İlk çiftçi izin belgesi e-devlet üzerinden alınabilir. Formu doldurarak kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İkincisi ise, Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.
Çiftçilik belgesi kaç para?
Çiftçilik Belgesi Ücreti 2021 1-10 dekara kadar (10 dekar dâhil) : 6 TL. 11-50 dekara kadar (10 dekar üzeri 50 dekar dâhil) : 13 TL. 51-100 dekara kadar (50 dekar üzeri 100 dekar dâhil) : 20 TL. 100 dekar üzeri: 26 TL.
Ziraat Odasından çiftçi belgesi nasıl alınır?
Çiftçi Belgesi için Ziraat Odasına kaydınız olması gereklidir. Ziraat Odasına kayıt yaptırdıktan sonra yıl içinde sınırsız Çiftçi Belgesi alabilirsiniz. Ülkemizde tarımsal faaliyetin belgelenmesi için Çiftçi Belgesi ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Belgesi adında iki belge kullanılmaktadır.
Çiftçilik belgesi nasıl alınır 2020?
Çiftçilik ile uğraşan kimselere devlet tarafından verilen destekten faydalanmaları için ilk önce çiftçi belgesi alınır. Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.
Çiftçi belgesi olan yasaktan muaf mı?
ÇİFTÇİ BELGESİ OLAN YASAKTAN MUAF MI? Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar, Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar yasaktan muaf olacak.
Çiftçiler için gelir belgesi nereden alınır?
Çiftçilik Belgesi Nasıl Alınır? Tarımsal arazinin içinde bulunduğu il ya da ilçedeki ziraat odaları tarafından verilen çiftçilik belgesini alabilmek için ilk olarak çiftçi adayları, e-Devlet web sitesi aracılığı ile veya internet üzerinden ‘çiftçi kayıt formu’ kelimeleri ile arama yaparak forma ulaşabilirler.
Çiftçi kayıt Sistemi belgesi nasıl alınır?
Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz. Arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olan kimselerin başvurusudur.
Çiftçi belgesi almak için gereken belgeler nelerdir?
Çiftçi Belgesi Alma Şartları? Kişinin ziraat odalarından çiftçilik yaptığına dair belgeyi temin etmesi gerekir. Çiftçi kayıt formunun doldurulması gerekir. Ekim ya da hayvancılık yapılacak araziye dair tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi gereklidir.