Cafer es Sadık hocası kimdir?

Künyesi büyük oğlunun İsmail olmasından dolayı Ebu İsmail’dir ancak oğlunun kendisinden önce ölmesinden dolayı daha çok Ebu Abdullah olarak anılmıştır. En meşhur lakabı Sadık olmakla birlikte Tahir, Sabir, Âtır ve Fazıl lakaplarıyla da zikredilmiştir. İlk eğitimini dedesi Zeynelâbidîn ve babasından aldı.

Cafer Es Sıddık kimdir?

Lakaplarının en meşhuru Sâdık olup Sâbir, Fâzıl, Tâhir ve Âtır lakaplarıyla da zikredilmiştir. Dedesi Zeynelâbidîn’in ölümü sırasında on beş yaşında olan Ca’fer es-Sâdık, ilk bilgileri ondan ve babası Muhammed el-Bâkır’dan aldı.

Cafer es Sadık kimdir hayatı?

İmam Cafer-i Sadık, Hicri 80. yılı Rebiülevvel ayının 17. günü Medine’de dünyaya geldi. Babası İmam Muhammed Bakır (a.s.), annesi de Ümmü Ferve Hatun’dur. Masum Ehl-i Beyt imamlarının altıncısıdır. Özü-sözü doğru, son derece dürüst ve güvenilir bir şahsiyete sahip olması sebebiyle, kendisine Sâdık denilmiştir.

Imam Cafer Sadık mezhebi nedir?

Câferîlik ya da Câʿferî düşünce ekolü, İmamiye-i İsnaaşeriye (Onikiciler/Onikicilik) islam mezhebinin temelini teşkil eden fıkıh ekolüdür. (Arapça: اثنا عشرية) Fıkhî islam mezhebinin Câferîyye Şiîliği olarak adlandırıldığı da olur. Şiîlerin çoğunluğunun mensup olduğu fıkhî mezheptir.

Imam Cafer i Sadık ın babası kimdir?

Muhammed el-BakırCa’fer es-Sâdık / BabasıMuhammed el-Bakır, On İki İmâmlar’ın beşincisidir. Dördüncü imam ve Hüseyin’in oğlu olan Ali bin Hüseyin’in oğludur. Ayrıca annesi de ikinci imam Hasan bin Ali’in kızı olan Fatıma bint Hasan el-Mûctebâ’dır. Vikipedi

Caferi kime denir?

Caferiye mezhebi, Hazreti Muhammed’in dördüncü göbekten torunu olan İmam Ca’fer-i Sadık’ın içtihatlarından ve bunun zamanla sistemleştirilmesinden oluşan bir mezheptir. Bu mezhebin, dinin amel kısmında diğer fıkıh mezhepleriyle önemli farkı yoktur.

Caferilik mezhebinin özellikleri nelerdir?

Bu mezhebin, dinin amel kısmında diğer fıkıh mezhepleriyle önemli farkı yoktur. Sadece bu mezhepte beş vakit olan namazlardan öğleyle ikindi, akşamla yatsı namazları cem edilerek kılınır. Ayrı kılmak daha sevap ise de artık birleştirerek kılmak bu mezhebin ayrıcalıklarından biri haline gelmiştir.

Caferi mezhebi ne anlama gelir?

Ben özetle şöyle diyebilirim: Caferiye mezhebi, Peygamberimizin dördüncü göbekten torunu olan İmam Ca’fer-i Sadık’ın içtihatlarından ve bunun zamanla sistemleştirilmesinden oluşan bir mezheptir. Bu mezhebin, dinin amel kısmında diğer fıkıh mezhepleriyle önemli farkı yoktur.

Cafer es Sadık mezhebin kurucusu kimdir?

Cafer es-Sadık Caferi Mezhebinin kurucusudur. Caferilik, Hz. Ali’nin torunlarından Câ’fer-i Sâdık (ö. 148/765)’ın etrafında toplanan ve onun ictihadlarına göre amel eden Müslümanların bağlı oldukları siyasi ve fıkhî mezhep. İmâm Câ’fer, bütün Sünnîlerce, özellikle tasavvuf ehlince büyük bir velî olarak kabul edilir.

Caferiler hangi peygambere inanır?

Caferilik anlamı nedir kısaca?

Geniş anlamdaysa Caferilik; islam dininin dördüncü halifesi Ali’nin ve Peygamberimizin dördüncü göbekten torunu olan, On iki İmamlar’ın altıncısı olan imam Ca’fer-i Sadık ‘in etrafında toplanan ve onun ictihadlarına göre amel eden Müslümanların bağlı oldukları siyasi ve fikhi bir alevi mezhebidir.

Caferiler kaç gün oruç tutar?

ŞİİLER VE CAFERİLER 10 gün muharrem orucu tutarlar, Farz değil. 10. Gün aşure ile oruç açılır.

Caferilik nedir maddeler halinde?

Câferîlik adını Hz. Ali’nin torunlarından Ca’fer-i Sadık’tan alan (ö. 148/765)’ın onun etrafında toplanan ve onun ictihadlarına göre amel eden müslümanların bağlı oldukları siyasi ve fıkhi mezhebin adıdır. Mezhbin daha çok Azerbaycan, İran, Irak ve Bahreyn’de hâkim olduğu görülür.