Boya üstüne astar sürülür mü?

Boya öncesi astar uygulaması, ilk başta ekstra bir masraf gibi gelebilir. Ancak bu çok yanlış bir düşünce. Astar uygulama sonrası iki kat boya yeterli gelecekken, astar uygulanmadan yapılan işlemlerde daha fazla boya kullanmak gerekir. Yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişlerde ise, astar uygulama mutlaka yapılmalı.

Yağlı boya üzerine astar nasıl yapılır?

180 numara veya 220 numara alçı zımparası uygun bir seçim olacaktır. Zımpara yapıldıktan sonra, yüzeyde kalan toz, nemli bir bez ile silinerek zemin toz, kir ve yağdan arındırılmalıdır. Ardından yağlı boyanın üzerine 1 kat geçiş astarı uygulanır. Bu astar piyasada transfer astarı veya dönüşüm astarı olarak da bilinir.

Dönüşüm astarına ne kadar su katılır?

Son kat boyanın duvara daha iyi yapışmasını sağlamak üzere kullanılabilecek olan geçiş astarını Bi’boya üzerinden hazır paketlenmiş bir şekilde temin edebilirsin. Eline geçen bu astarı, bir miktar su ile seyreltebilirsin. Yaklaşık 2 su bardağı 1 litre için uygundur.

Geçiş astarı ne işe yarar?

Dönüşüm astarı olarak da ifade edilebilir. Genellikle boya solventi içeren duvarların yerine su bazlı solvent içeren duvar boyalarına geçişte bu astar kullanılır. Özellikle gaz beton, normal beton, kiremit, tuğla ve diğer set yapı malzemelerinin üzerine bir diğer kat boyaya geçmeden önce kullanılır.

Boya astarı ne kadar sürede kurur?

Alanı zımparaladıktan sonra alana uygulayacağın boya astarı için ilk adım olan dokunma aşaması için 2 saat, zımpara sonrası oluşan toz kuruması için 3 ve macundan sonraki bekleme süresi için ise; 8 saat beklemen gerekecek.Yani tam bir boya astarı uygulamasından sonra, boyaya geçmen için boya astarı kuruma süresi …

Polizolan nedir nasıl uygulanır?

Natura Polizolan

  1. Su bazlı, şeffaf, silikon katkılı iç ve dış cephe astarıdır.
  2. Yeni boyanacak ve eski boyalı yüzeyler toz ve kirden arındırılmalı, gerekli yüzey tamiratları yapıldıktan sonra tek kat olarak astar uygulaması yapılmalıdır.
  3. KESİNLİKLE İNCELTİLMEDEN KULLANILMAMALIDIR.