Boşanma kesinleştikten sonra iptal olur mu?

Kesinleşmiş boşanma kararının iptali mümkün değildir. Nitekim Aile Mahkemesi tarafından verilen hüküm, kesin hüküm değildir. Tarafların itiraz etme hakkı bulunur. İtiraz edilmediği takdirde karar kesinleşir.

Anlaşmalı boşanma kesinleştikten sonra mal paylaşımına itiraz edilebilir mi?

Anlaşmalı boşanma protokolünü düzenlerken eşler mal paylaşımını daha sonraya bırakmak isteyebilirler. Bu durumda eğer protokolde malların paylaşımına ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemişse anlaşmalı boşanma gerçekleştikten sonra eşler birbirlerine karşı mal paylaşımı davası açabileceklerdir.

Boşanma davası Istinaftan sonra temyize gider mi?

Istinaf makamı, bölge adliye mahkemeleri iken, temyiz makamı yargıtaydır. Boşanma davalarında temyize gidilebilir.

Boşanma davasından sonra ne zaman nüfus cüzdanı değiştirme?

Boşandıktan Sonra Kimlik Değiştirme Süresi Cezası Kanunda yer alan 2 haftalık süre hak düşürücü süredir fakat bu sürenin kısaltılması da mümkündür.

Anlaşmalı boşandıktan sonra tekrar dava açılabilir mi?

Eşlerin boşanırken anlaşmalı boşanma protokolünde yazmadığı maddi ve manevi tazminatı daha sonradan talep etmesi mümkün değildir.

Boşanma davası nasıl iptal edilir?

Boşanma davasında, ilk derece mahkemesi kararı vermiş olsa dahi, karar kesinleşene kadar davadan vazgeçilebilecektir. Karar kesinleşmeden davadan vazgeçilmesi halinde dava hiç açılmamış sayılacağından, davadan vazgeçen ve daha sonra evlilik birliğini devam ettirmek istemeyen taraf yeniden boşanma davası açabilecektir.

Boşandıktan sonra kadının soyadı ne zaman değişir?

Hiçbir işlem yapılmazsa, kadın evlilik sonrasında, erkeğin soyadı hanesine geçer. Boşanma davasının hâkim tarafından bitirilmesinden sonra, kesinleşme süresi beklenir. Kesinleşme süresi, 2 haftalık bir süredir ve bu süre tarafların boşanmaya itiraz hakkını kullanması için, hak düşürücü süredir.

https://www.youtube.com/watch?v=tdD773ZTpOk