İçindekiler
Borcum olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Banka borçları Findeks Raporu ile de öğrenilebilmektedir. Findeks Raporu aracılığıyla kişiler kredi borçlarını, risk bakiyelerini ve kart bilgilerinin son 5 yıldaki geçmişinin görüntüleyebilmektedir.
Varlığa düşen borç nasıl öğrenebilirim?
Eğer bir Varlık Yönetim Şirketi’ne borcunuz olduğunu düşünüyorsanız aşağıdaki şirketleri arayarak ve/veya e-posta göndererek borcunuzu sorgulatabilirsiniz. İletişime geçtiğiniz halde size dönüş sağlanmadığını düşünüyorsanız [email protected] hesabımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Kredi kartı borcu nasıl öğrenilir?
İnternet ve Mobil Bankacılığı Kredi Kartı Borç Öğrenme kimlik numarası ve belirlenen şifre ile internet ya da mobil bankacılığa giriş yapılır. Kredi kartı seçeneğine tıklanır. Kredi kartı menüsünde; kart ve limit bilgileri ile son ekstre gözlem seçeneği ile kredi kartı borcu öğrenilir.
Icrada ne kadar borcum var nasıl öğrenebilirim?
İlk olarak e-devlet https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden giriş sağlamanız gerekiyor. Ardından Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri başlığından Adalet Bakanlığı listesinde yer alan icra dosyası sorgulama tıklayarak hakkınızda bulunan icraları görüntüleyebilirsiniz.
E devletten kredi borcu görünür mü?
Bu hizmet kapsamında kullanıcılar, “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” veya “Çek Bilgileri” raporunu ayda bir defa ücretsiz alabilecek. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir sayfasından sisteme giriş yaparak, kredi borç bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.
Varlık şirketine düşen borç ödenmezse ne olur?
Varlık yönetim şirketine devredilen borcunuzu karşılıklı anlaştığınız koşullarda ödemezseniz ise bir sonraki aşamada hukuk büroları devreye girecektir. Borcunuzu devralan bir avukatlık şirketi sizinle iletişime geçecek ve borcun tahsili için yasal işlem başlatacaktır.
Varlık yönetimine devredilen borçlar ödenmezse ne olur?
Vadesi gelen herhangi bir borcun 90 gün içerisinde ödenmemesi durumunda tahsili gecikmiş alacak statüsüne geçer ve yasal takip süreci başlatılır. Bu 90 günlük süreçte banka müşterisine sözlü ve/veya yazılı olarak ulaşıp borcunu ödemesini hatırlatır. Bu süreçte borca gecikme faizi uygulanır.