İçindekiler
Bit ilacı kaç gün arayla kullanılır?
Bit şampuanları kullanıldığı anda saç derisinde yer alan tüm bit ve sirkelerin öldürülmesini sağlar. Bu yüzden düzenli bir kullanım da gerektirmez. Ancak tüm saçtan bitlerin arındırıldığından emin olmak için ilk kullanımdan 1 hafta sonra tekrar kullanılması tavsiye edilmektedir.
Saçtaki sirke bulaşır mı?
Sirke ve bit; fırça, tarak, yastık, şapka, eşarp, mont, kaban, atkı gibi şahsi eşyaların paylaşılması yolu ile yayılmakta ve kişiden kişiye bulaşmaktadır. Asıl bulaşma yolu ise saç temasıdır. Bit yumurtaları insan vücudu dışında kumaş ve battaniyelerde 10-15 gün canlı olarak kalabilmektedir.
Bitleri ne kovar?
– 1 çay kaşığı(*) çay ağacı yağı, 1 ons (30 ml) doğal şampuan ve 3 çay kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırın. – Karışımı saçlara nazikçe sürün ve bir duş başlığı ya da havlu ile saçlarınızı toplayın. 30 dakika sonra sıcak su ile durulayın. – Saçınız ıslakken, sıkı tarakla ölü bitleri temizleyin.
Bit şampuanla geçer mi?
Saçlardaki bitleri tamamen yok etmek için bit yok eden şampuanlar da rahatlıkla kullanılabilir. Saç köklerinde ve ense bölgesinde oluşan kaşıntılar ile başa çıkmak için bitlerin saçlardan tamamen temizlenmesi gerekir.
Bit yumurtası kaç günde bite dönüşür?
Kepek ya da saçta bulunan diğer şeylerden farklı olarak bit yumurtası (sirke) yıkanarak, fırçalanarak ya da saç kurutma makinasıyla kurutularak saçtan uzaklaştırılmaz. Yumurtalar 8-9 gün sonra olgunlaşıp çıkar ve izleyen 2-3 haftada erişkin hale gelir. Bit, saçlı deriden kan emerek beslenir.
Saçta sirke olduğu nasıl anlaşılır?
Bitler hızlı hareket ettiğinden halk arasında bit sirkesi denilen bit yumurtalarını görmek daha kolaydır. Bit yumurtası kepek gibi fırçaladığınızda kolaylıkla saçtan ayrılmazlar. Saçta küçük susam tanesinin biraz daha küçüğü beyazlıklar var ve saça yapışık ise büyük ihtimal ile bit yumurtasıdır.
Bit hangi kokuyu sevmez?
Bitler, lavanta kokusundan hoşlanmazlar. Saça yoğun lavantalı ürünler kullanılması, bitin gelmesini engelleyebilir.