Bir şirketin gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İlk kez alışveriş yapacağınız bir firmanın güvenilir olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

  1. Firmanın ticari ünvanını ticaret odasından sorgulayın.
  2. Firmanın adresini aratın.
  3. Google haritalar özelliğinden yorumlara bakın.
  4. Teminat mektubu/senedi isteyin.
  5. Whois sorgusu yapın.
  6. Ödemenizi kredi kartıyla yapmaya çalışın.

Şirket bilgilerimi nasıl öğrenebilirim?

E-Devlet’de “Hizmetler” sekmesinde “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı” başlığı altında “Sahibi / Ortağı / Yetkilisi Olduğum Ticari İşletme veya Şirketler” seçeneğine tıklayarak anında tüm kayıtları görebilirsiniz. e Devlet’te karşınıza böyle bir ekran çıkacak.

Kurumsal e devlet şifresi nasıl alınır?

Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı’na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.

E Devlet ile hangi bilgilere ulaşılabilir?

E-Devlet üzerinden IMEI sorgulama ve kaydı, askerlik durum belgesi sorgulama, 4A hizmet dökümü, emeklilik bilgileri, üniversite\yurt kaydı vb. birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. -Çok Kullanılanlar seçenekleri ile tüm hizmetlere ulaşmanız mümkün.

Adıma şirket olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Vatandaşlar artık Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve e devlet sisteminden üzerine şirket kurulup kurulmadığını sorgulayabilecek. Sorgulama ekranları kullanıma başladı. T.C. kimlik bilgileri ile sisteme girip kontrol edebilirsiniz.

Adıma hat var mı?

Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.

Adıma açılan banka hesaplarını nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.

Telefondan e devlet şifresi nasıl alınır?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr’ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT’ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

Şirketlere e devlet şifresi veriliyor mu?

e-Devlet Kapısı Bu sayfa üzerinden ticari işletmeler/ şirketler için sunulan hizmetlere ulaşabilirsiniz. Bu hizmetleri kullanabilmeniz için MERSİS (Merkezi Sicil Kayıt Sistemi)’te yetkili olmanız gerekmektedir.

E-devlet ile neyi öğrenebiliriz?

Emniyet Genel Müdürlüğü

  • Trafik. Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Sorgulama. Sürücü Trafik Kazası Barkodlu Belge Sorgulama. Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama.
  • Hudut Kapıları İşlemleri. Yurda Giriş/Çıkış Belge Sorgulama. Yurda Giriş/Çıkış Belge Doğrulama.

Gizlilik kararı e devlette görünür mü?

Yakalama Kararı E-Devlette Görünür mü? Yakalama kararı, e-devlette görünmez.

E-devlet şifresi kişiye özel mi?

Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz. e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir.