İçindekiler
Bir balığın öldüğünü nasıl anlarız?
*Üzerlerinde beyaz noktalar belirdiyse, *Yüzgeç ya da kuyruklarında herhangi bir deformasyon, yırtılma ya da şekil bozukluğu varsa, *Vücutlarında yara ya da renk değişimi gözlemliyorsanız balıklarınız rahatsızlanmış olabilir. Bu durumda mutlaka bir veteriner hekime başvurmanız gerekir.
Balıklar durup dururken neden ölür?
Akvaryumda sağlıklı gibi görünen balığınız birden ölürse bunun başlıca nedeni oksijensiz kalmasıdır. Oksijen bitince balıklar boğularak ölürler. Konusunun sebepleri ele alındığında bakteri, parazit ve virüs kaynaklı balık ölümleri nispeten daha azdır. Salgın sonucunda ölümler yaşansa da bu genellikle nadirdir.
Japon balığı neden suyun dibinde durur?
Japon balıklarınızın tankınızın dibine oturmasının bir nedeni stresli olmalarıdır. Japon balığınız stresli olduğunda, daha az maruz kaldıkları tankın dibinde kendilerini daha güvende hissedebilirler. Bazı durumlarda, tankın bir köşesine bile oturabilirler.
Baliga cok yem atarsak ne olur?
Bu duruma ingilizcede “dropsy” veya “bloat” denir. Dilimizde de bu şekilde kullanılmaktadır. Balığınızın yanlış beslenmeden ötürü sindirim sistemi tıkanır, ve bir gram negatif bakteri türü olan Aeromonas bakterisi yüzünden hastalanmaya başlar.
Bir Japon balığı ne kadar yaşar?
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Ölen balık canlanır mı?
Çoğu ölmekte olan balık suda yapılan değişikliklerle kolayca hayata döndürülebilir. Su kalitesini korumak balığının mutlu, sağlıklı ve canlı kalması için şarttır.
Japon balığının gebe olduğu nasıl anlaşılır?
Hamile balık akvaryumun altına doğru iner, otların arasına siner. Karnı biraz şişmeye başlar kilo almış gibi yanlardan şişer. Hamile balık yumurtlamaya ya da doğurmaya hazır olduğu zaman arkasından tüpçük çıkarır. Dışarıdan baktığınızda bunu hemen görebilirsiniz.
Japon Balığı fanusta nasıl bakılır?
Japon balıkları için cam fanus gelişimlerine engel olmaktadır. Yine de cam fanusta bakılacaksa fanusun mümkün olduğunca büyük ve her balık için 10 litre su alacak kadar geniş olması gerekmektedir. Fanuslar, akvaryumlara kıyasla daha çabuk pislendiklerinden sık sık suyunun değiştirilmesi gerekir.