İçindekiler
Bilgi toplama araçları nelerdir?
Veri Toplama Araçları – Türleri Nedir
- Testler (Tests)
- Anket (Questionaire)
- Görüşme (Interviews)
- Gözlem (Observations)
- Dokümanlar (Documents)
Ikincil veri türleri nelerdir?
İkincil veriler ise, araştırmacının amaçlarına uygun olabilecek daha önceden kaynaklarda yer alan bilgilerdir. İkincil veri, araştırmayı yapan kimseden başka kişi ve kurumlarca, kendi amaçları için daha önce toplanmış verilerdir.
Nitel veri toplama yöntemleri nelerdir?
Nitel araştırmalarda genellikle gözlem, yapılandırılmış veya yarı yapılandırılmış görüşme, odak grup görüşmesi, söylev ve metin analizi gibi veri toplama yöntemleri kullanılmaktadır.
Veri toplama amaçları nelerdir?
Yöntemler disipline göre değişiklik gösterse de doğru ve dürüst veri toplamaya yapılan vurgu aynı kalır. Bütün veri toplama çalışmalarının amacı, daha sonra zengin veri analizine çevirecek olan kaliteli kanıtları yakalamak ve ortaya atılan sorulara inandırıcı ve güvenilir bir cevap oluşturulmasını sağlamaktır.
Otomatik veri toplama araçları nelerdir?
Otomatik Tanımlama Veri Toplama’ da birçok teknoloji mevcuttur. Bunlar; barkodlar, akıllı kartlar, sesli tanımlama, bazı biyometrik teknolojiler (retina taraması), optik karakter tanımlama ve radyo frekanslı tanımlamadır.
Nicel veri toplama yöntem ve araçları nelerdir?
NİCEL VERİ TOPLAMA YÖNTEM VE ARAÇLARI Nicel araştırmalara uygun olarak desenlenen araştırmalarda sıklıkla kullanılan veri toplama yöntem ve araçları anket ve ölçeklerdir. anket izleme çalışmalarıdır.
Birincil veri kaynakları neler?
Birincil veri kaynakları: Üzerinde araştırma yapılan konunun yada olayın gerçek tanığı tarafından elde edilen verilere birincil veriler denir. Örneğin araştırmada anket yoluyla toplanan veriler, elde ediliş bakımından birincil verilerdir.
Nitel araştırmada veri analiz yöntemleri nelerdir?
Dolayısı ile nitel veri dört aşamalı analiz edilebilir:
- Tema analizi.
- Betimsel Analiz.
- İçerik Analizi.
- Analitik Genelleme (Gunbayi, 2019)
Veri toplama tekniği nedir?
Veri toplama çeşitli yollarla yapılabilmektedir. Doküman/kayıt incelemesi, anket, soru formu, test, görüşme, odak grup, gözlem, kontrol listesi, etnografya, sözlü tarih, örnek olay incelemesi ve deney veri toplamak amacıyla daha yaygın olarak başvurulan yöntemlerdir [1, 2, 3, 4, 5, 6].