Belli dönemlerde belli öğrenme durumlarına karşı duyarlılık ve ilgili olma nedir?

Kritik dönem alan yazınında, belli dönemlerde belli öğrenme durumlarına karşı duyarlılık ve ilgili olma olarak tanımlanmaktadır. 0-6 yaş hayatın kritik dönemlerinden biridir.

Bireyin olgunlaşma ve öğrenme sonucu bir davranış ortaya yapabilecek düzeye gelmesine ne ad verilir?

Hazır bulunuşluk: Olgunlaşma ve öğrenme sonucu kişinin belli davranışları yapabilecek düzeye gelmesidir. Bu, çocukların bir davranışı öğrenmesi için gereken olgunluğa ulaşmasının yanı sıra yapılacak davranışla ilgili gerekli bilgi ve becerileri de kazanmış olmasını ifade eder.

Vücut organlarının biyolojik olarak kendilerinden beklenen fonksiyonları yerine getirebilecek düzeye gelmesine ne denir?

Olgunlaşma, vücut organlarının kendilerinden beklenen fonksiyonu yerine getirebilecek düzeye gelmesi için, öğrenme yaşantılarından bağımsız olarak, kalıtımın etkisiyle geçirdiği biyolojik bir değişmedir.

Erken çocukluk ve özel eğitim dalı nedir?

Erken çocukluk özel eğitimi, yetersizliği olan veya gelişimsel açıdan risk grubunda olan çocukların ve ailelerinin gereksinimlerini karşılamak, yetersizliğin engele dönüşmesini önlemek ya da çocuğun yaşıtlarıyla gelişim farklılığını en aza indirmeyi hedefleyen bir alandır.

Çocuk Gelişimi Erken çocukluk nedir?

Erken çocukluk gelişimi çocukluğun ilk yıllarından başlayarak ilkokula kadar olan süreyi kapsıyor. Bu dönem zihinsel ve fiziksel gelişimin son derece hızlı olduğu ve kişinin ileriki yaşamına ilişkin birçok yapı taşının oluştuğu ve şekillendiği zaman dilimine karşılık geliyor.

Okul öncesi dönem neden önemlidir?

Okul öncesi eğitim, çocuğun gelişim alanlarını destekleyerek yetişkinlik döneminde daha üretici ve verimli olmasına ve var olan potansiyelini ortaya daha kolay bir şekilde çıkarmasına yani kendisini keşfetmesine olanak sağlar. Okul öncesi dönem, çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimindeki en önemli evredir.

Okul öncesi eğitimin toplumsal amaçları nelerdir?

Toplumsal amaçlar Çocuklara aile ortamı dışında, etkileşimde bulunabilecekleri bir sosyal çevre sağlamak, Çocukları ileri eğitim kademeleri için sosyal olarak hazırlamak, Değişen dünyanın ihtiyaçlarına paralel olarak çocukların bütünsel gelişimlerini desteklemektir.