İçindekiler
Bebeğin kakasında kan olması ne anlama gelir?
Alerjik gıdanın tüketilmesi ve/veya alerjik gıdanın anne sütü aracılığı ile alınması durumunda kalın bağırsakta bir iltihap oluşur ve bu durum kendisini bebeğin kakasında mukus ve kırmızı renkli kan görülmesi şeklinde belli eder. Kanama genellikle hafiftir ve bu yüzden bebekte kansızlık gelişmesi beklenmez.
Kanlı kaka yapmak ne anlama gelir?
Çoğunlukla açık kırmızı kan, kalın bağırsağın altı veya rektumdaki kanamayı gösterir, koyu kırmızı kan ince bağırsakta veya üst kalın bağırsakta kanamanın bir işaretidir. Çok koyu veya siyaha yakın kırmızı kan, genellikle sindirim sisteminde mide veya diğer organların kanamaları ile ilişkilendirilir.
Bebeklerde bağırsak kanaması nasıl anlaşılır?
En sık 4-12 aylık bebeklerde görülmekle birlikte tüm yaşlarda görülebilir. Bol çilek jölesi şeklinde kanama ve kramplar tarzında zaman zaman gelen karın ağrıları ile birliktedir. Çocuk kakasını yapmaz ya da yapınca da parlak kırmızı ve cıvık kıvamda kanlı yapar. Bir kabızlık ya da sıklıkla ishal sorası da görülebilir.
Bebeklerde makatta kanama neden olur?
Doğumdan 1 aylığa kadar olan bebeklerde görülen rektal kanamalar sıklıkla yenidoğanın hemorajik hastalığı, doğum sırasında anne kanı yutma, akut mide ülseri ve anal fissür (çatlak); 1-24 aylar arasındaki süt çocuklarında anal fissür, invajinasyon, “Meckel divertikülü”; 2 yaşından sonra da en çok polip nedeniyle olur.
Bebek gaitada gizli kan pozitif ne demek?
Pozitif olması; gastrointestinal kanalında anormal bir kanamanın mevcut olduğu anlamına gelir. Bu kan kayıplarına; ülser, divertikulozis, polip kanamaları, inflamatuvar bağırsak hastalığı, hemoroid, diş eti kanaması ve burun kanaması yüzünden yutulan kan ya da kanseröz bir tümör yol açıyor olabilir.
Bağırsaktaki kanama nasıl durur?
Bağırsak kanamasının tedavisinde endoskopik yöntemler tercih edilir. Kanamalarda hastalıklı bölgeye kimyasal maddeler enjekte edilir ya da ısı tedavisi uygulanır. Aynı zamanda oterizasyon tedavisi de uygulanabilir. Bunun ardından birtakım ilaçlar kullanılarak hastalığın tekrarlanması önlenir.
https://www.youtube.com/watch?v=rfS2c0ihx_U