İçindekiler
Anlamlandırma stratejileri neler?
Anlamlandırma Stratejileri: Bilgi birimleri arasında ilişki kurarak anlamlı öğrenmeyi sağlayan stratejilerdir. Yeni bilgiyi, daha önce öğrenilmiş, var olan bilgilerle bütünleştirerek, ona anlam yükleyerek öğrenme gerçekleştirilir. amaçlayan bir öğrenci, zihninde kitap okuyan bir çocuk canlandırabilir.
Duyussal stratejiler nelerdir?
Öğrenmede duygusal ya da güdüsel etmenlerden oluşan engelleri ortadan kaldırmak için kullanılan stratejiler duyuşsal stratejiler olarak adlandırılmaktadır. Duyuşsal alanda, dikkati toplama, yoğunlaşmayı sürdürmeyi, başarı kaygısı, güdülenme, stresle başa çıkma, zamanı etkili olarak kullanma konuları yer alır.
Yineleme stratejileri nedir?
Yineleme stratejileri, öğrencilerin bilgiyi seçmelerini ve edinmelerini sağlayan temel etkinliğin zihinsel yineleme şeklinde gerçekleştirilmesidir (Tuncer ve Güven, 2007). Sıklıkla öğretim basamaklarında kullanılan bu yöntem, sesli okuma, değiştirmeden yazma, not alma, altını çizme gibi etkinlikleri içerir (Özer,1998).
Çizelgeleştirme nedir?
Çizelgeleştirme: Metindeki bilgileri çizelge biçiminde düzenleme. Öğrenci dikey ve yatay bölmelere sahip bir çizelge yaparak bilgileri gruplan- dırıp ilişkilendirebilir.
Orgutleme stratejileri nelerdir?
Örgütleme stratejileri, eklemleme stratejileri gibi yeni materyallerin anlamlılığını artırır. Örgütleme stratejileri gruplama, terim ya da düşünceleri bir araya getirme, küçük alt parçalara bölmeyi içerebilir. Ayrıca önemli düşünceleri belirlemeyi ya da daha geniş bilgiden ana düşünceleri çıkarmayı da içerir.
Öğretim stratejileri nelerdir?
Öğretim stratejisi, bir öğretmenin, dersin veya bir konunun öğretilmesinde hedefe ulaşmak için seçeceği öğretim metodu, çeşitli teknikler ve hattâ değerlendirme biçimidir. Öğrenmeyi gerçekleştirmek için gerekli olan taktik ve araçlar öğrenme stratejileri olarak tanımlanır.
Öğretim Strateji Yöntem ve Teknikleri nedir?
Strateji dersin amacına ulaşmasını sağlayan yöntem, teknik ve araç – gerecin belirlenmesine yön veren genel bir yaklaşımdır. Teknik: Bir öğretme yöntemini uygulamaya koyma biçimi ya da sınıf içinde yapılan işlemlerin bütünüdür. Yöntem tasarlama, teknik ise tasarının uygulanmasıdır.
Öğrenme stratejileri nelerdir?
Öğrenme stratejisi, “öğrenen kişinin öğrenme sırasında gerçekleştirebileceği ve onun kodlama sürecini etkilemesi umulan davranışlar ve düşünceler”dir (1).
Öğrenme stratejileri ne işe yarar?
Öğrenme stratejisi, “öğrenen kişinin öğrenme sırasında gerçekleştirebileceği ve onun kodlama sürecini etkilemesi umulan davranışlar ve düşünceler”dir (1). Öğrenme stratejileri “öğrencinin kendi kendine öğrenebilmesi için kullandığı işlemlerdir (3).
Öğrenmeyi öğrenen öğrenci Neler Yapar?
Aktif öğrenme öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme imkanları sağlar. Ders içeriği, öğrenciden öğrendiğini uygulamayı gerektiren; problem çözme çalışmaları, informal küçük gruplar, simülasyonlar, örnek olaylar, rol yapma vb. etkinliklerle öğrenilir.
Öğrenme öğretme stratejileri nelerdir?
Belli başlı öğretim stratejileri şunlardır:
- Sunuş yoluyla öğretim stratejisi.
- Buluş yoluyla öğretim stratejisi.
- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim stratejisi.
Öğretim yöntem ve teknikleri nelerdir?
Öğretim teknikleri
- SORU – CEVAP TEKNİĞİ
- PROBLEM ÇÖZME TEKNİĞİ
- SESLİ OKUMA TEKNİĞİ
- SESSİZ OKUMA TEKNİĞİ
- GÖSTERİP YAPTIRMA TEKNİĞİ
- BEYİN FIRTINASI TEKNİĞİ (Osborn)
- GEZİ TEKNİĞİ
- GÖZLEM TEKNİĞİ