İçindekiler
Açık alanlardaki toplantı ve gösteri yürüyüşleri günün hangi zaman aralıkları arasında yapılabilir?
Madde 7 – Toplantı ve yürüyüşlere ve bu amaçla toplanmalara güneş doğmadan başla- namaz. (Değişik ikinci fıkra: 25/7/2018-7145/9 md.) Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler gece vaktinin başlamasıyla dağılacak şekilde, kapalı yerlerdeki toplantılar ise saat 24.00’e kadar yapılabilir.
Toplantı Yürüyüşleri kaç kez ertelenir?
5-TOPLANTININ YASAKLANMASI VEYA ERTELENMESİ: Toplantı ve toplantının yapılacağı saatten en az 24 (YİRMİDÖRT) saat önce düzenleme kurulunun çoğunluğu tarafından Kaymakamlığa yazı ile bildirilmek şartı ile 48 (KIRKSEKİZ) saati geçmemek üzere yalnız bir defa geri bırakılabilir.
Kapalı yer toplantısı saat kaça kadar sürer?
MADDE 7 – Toplantı ve yürüyüşlere ve bu amaçla toplanmalara güneş doğmadan başlanamaz. Açık yerlerdeki toplantılar ile yürüyüşler güneşin batışından bir saat önceye, kapalı yerlerdeki toplantılar saat 23.00 ‘e kadar sürebilir. MADDE 8 – Toplantının yapıldığı yer, toplantı süresince umuma açık yer sayılır.
Eylem yapmak için izin nereden alınır?
Düzenleme kurulunda yer alacak yabancılar için, ilgili Valilik kanalıyla, İçişleri Bakanlığından izin belgesi alınması; Kanun’a göre düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa hitap edecek, afiş, pankart, resim, flama, levha, araç ve gereçler taşıyacaklar için mahallin en büyük mülki idare amirliğine.
Anayasanın 36 maddesi nedir?
Madde 36 – Herkes, meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir. Hiçbir mahkeme, görev ve yetkisi içindeki davaya bakmaktan kaçınamaz.
Yürüyüş yapmak için nereden izin alınır?
Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı hangi halde sınırlandırılabilir?
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kullanımını kim denetler?
Anayasa Mahkemesi, bu kurala ilişkin özetle aşağıdaki değerlendirmeleri yapmıştır: Genel yolların toplantı yeri olarak belirlenmesinin yasaklanması, toplantı düzenlenebilecek mekânları sınırlandıracağından toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına müdahale niteliği taşımaktadır.
2911 sayılı kanun nedir?
Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, 2911 sayılı Kanun toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usulleri gösterir.