Maaş esaslı emeklilik programları nedir?

Maaş esaslı emeklilik programlarında, emeklilik döneminde sağlanacak gelirin düzeyi başlangıçta tespit edilmektedir. Bu hedeften hareketle, katılımcıların emeklilik dönemi süresince toplam ödeyeceği tutar hesaplanır. Bu tutara denk gelecek ödeme ise katılımcılardan aylık ya da yıllık olarak tahsil edilir.

Özel emeklilik fonlarının faydaları nelerdir?

Bireysel Emeklilik Sistemi Avantajları Nelerdir?

  • Devlet Katkısı Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yatırdığınız her katkı payının %’i kadar bir tutar da devlet katkısı olarak hesabınıza eklenir.
  • Yatırım Disiplini.
  • Sosyal Güvenlik Kurumunun Destekleyicisi.
  • Farklı Yatırım Araçları / Profesyonel Fon Yönetimi.
  • Emeklilik Geliri.

Bireysel emeklilik fon ne demek?

Emeklilik Yatırım Fonu, şirket tarafından emeklilik sözleşmesi çerçevesinde alınan ve katılımcılar adına bireysel emeklilik hesaplarında izlenen katkıların, riskin dağıtılması ve inançlı mülkiyet esaslarına göre işletilmesi amacıyla oluşturulan malvarlığıdır. Fonun tüzel kişiliği yoktur.

Özel emeklilik sisteminin temel özellikleri nelerdir?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nin Özellikleri Yatırdığınız tutarın %’i oranında devlet katkısı uygulanır. Yatıracağınız her 100 TL için devlet 25 TL’lik ekstra bir ödemeyi fonunuza aktaracaktır. Bireysel Emeklilik Fonları vergiden muaftır. Birikimleriniz profesyonel yatırım uzmanları tarafından değerlendirilir.

Bireysel emeklilik fon değişimi kaç gün?

​​​Fon karması değişikliği taleplerinizi 444 1 666 numaralı Müşteri İletişim Merkezimiz ve İnternet Şubemiz aracılığı ile bize iletebilirsiniz. Talebiniz iki iş günü içerisinde işleme alınacak olup fon dağılımınız iki iş günü içerisinde değiştirilmeyecektir.

Bireysel emeklilik sisteminde en az kaç emeklilik yatırım fonu seçmek gerekir?

Bireysel emeklilik sisteminde sanılanın aksine katılımcının birçok yatırım alternatifi vardır. Mevzuat gereği her şirket katılımcılarına farklı risk ve getiri yapısına sahip en az 3 farklı fon sunmak zorundadır.

Özel emeklilik sistemleri nedir?

Bireysel Emeklilik Sistemi (kısaca “BES”), kişilerin aktif çalışma yaşamları süresince yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde yaşam standartlarını koruyabilecekleri bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemidir.