Arabanın model yılı nasıl anlasilir?

Satıcı ile iletişime geçip şasi numarasını istedikten sonra internet üzerinden şasi numarası sorgulaması yapan siteleri ziyaret etmelisiniz. Burada aracın üretim yılı, model ismi, üretim yeri ya da motor hacmi gibi kritik bilgileri görebilirsiniz.

Model yılı ne demek?

Üretici firmaların her yıl ürettikleri taşıtların özelliklerinin anlaşılması için üretildikleri yıla ya da taşıtın yaşına verilen ad.

Araç tipi ne demek?

Araç Tipi (D2): Bu bölüm tamamen üretici ile alakalı olup, devletin belirlediği bir ifade değildir. Dikkat edilecek olursa Araç Tipi karşılığı, şaşe numarasının ortasında yer alan 2 harf yani AW ile doldurulmuş (kırmızı işaretli). Bu nedenle bu kısım için mantık yürütmeye ve anlamaya çalışmaya gerek bulunmuyor.

Araba ruhsatında yazılan bilgiler nelerdir?

Araç ruhsatı, bir araçta bulunması gereken en önemli belge olarak bilinir. Araç ruhsatında aracın marka, tip, renk, model, motor ve koltuk sayısı gibi teknik bilgilerinin yanı sıra, ruhsat sahibinin adı soyadı, adres bilgileri ve TC kimlik numarası gibi kişisel bilgileri de bulunuyor.

Araç Üretim Yılı nerede yazar?

Gövde numarasındaki onuncu konum – aracın üretim yılını gösterir.

Araç lastiklerinin üretim tarihi nerede yazıyor?

Ayrıca üretilen tüm lastiklerde üretim haftası ve yılı yanak kısmında belirtilmektedir. Bu değerler genellikle DOT(Date Of Production) kısaltması ile 1220(2020’nin 12.haftası) üretim gibi hafta ve yıl şeklinde belirtilir.

Oto lastik üretim tarihi nasıl anlaşılır?

Lastiğin üretim tarihi de dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi. Lastiğin üzerinde oval bir çerçevenin içerisinde 4 haneli bir sayı göreceksiniz. Bunlardan ilk iki hanesi, lastiğin yılın kaçıncı haftasında üretildiğini son iki hanesi ise hangi yıl üretildiğini gösterir.

Araç tipi F ne demek?

F Segmenti: F segmenti otomobiller Luxury, lüks sınıf otomobillerden oluşmaktadır. F segmentinde yer alan otomobiller yüksek donanım özelliklerine, geniş iç hacme, yüksek seviye işçilik ve malzeme kalitesine olduğu kadar yüksek satış fiyatlarına da sahip lüks otomobillerdir.

Araç sınıfı M1 kaçıncı sınıf?

M sınıfı araç sınıfları: En az dört tekerlekli ve yolcu taşımasında kullanılan motorlu araçlardır. 2.1) M1 Sınıfı: Yolcu taşımasında kullanılan ve sürücü dahil en fazla 9 oturma yeri olan motorlu araçtır.

Araç model yılı ne zaman değişiyor?

Buna göre 1 Ocak 2013’ten itibaren araç hangi tarihte üretilirse üretilsin o model yılına ait olacak. Yeni düzenlemeyle 1 Ocak 2013’te üretilerek piyasaya sunulan bir otomobil ile 15 Ağustos’ta üretilen aracın ruhsatına aynı model yılı işlenecek.