Gazilere ÖTV indirimi var mı?

Harp ya da vazife malulü olan bir kimse, çok sonra başka bir nedenle hayatını kaybetmiş olsa da, yakınları ÖTV’siz ve bu ÖTV matraha dahil edilmeyeceği için daha düşük KDV ödeyerek araç alma imkanına sahip. Kanunda şehit yakınlarına bir defaya mahsus olarak ÖTV’siz araç alma imkanı sağlanmaktadır.

Gazi çocuğu eğitim yardımı 2021 2022 ne zaman ödenecek?

Gazi çocuğu eğitim yardımı ödemeleri 22 Ekim 2021 Cuma günü yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı için şehit çocuklarına veharp/vazife malullerimizin hem kendileri hem de çocuklarına toplamda 73.6 Milyon TL eğitim yardımı yapılacağını açıklandı.

Sivil şehitlik belgesi nereden alınır?

Bu haktan yararlanmak isteyen hak sahipleri, ikamet ettikleri yerin valilik veya kaymakamlığına başvururlar. Valilik veya kaymakamlığa yapılan başvurularda ayrıca bilgi ve belge istenilmez. Müracaatçının yanında bulunması halinde, şehitlik ya da malullük olayını anlatan belge örnekleri başvuru sırasında alınır.

Sivil Şehitlik Yasası nedir?

Mevcut hukuk sistemimizde sivil şehitlik tanımı bulunmamakla beraber söz konusu haklar 5233 Sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında: Yaralanma, sakatlanma ve ölüm hallerinde (7000) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunan miktar kadar …

Şehitlik belgesi ne işe yarar?

Şehit yakınları ve gaziler maaş bağlanması ile ilgili işlemler için istenen belgelerle birlikte kuruma müracaat edebilirler. MSB Şehitlik Yönergesi esaslarına göre, TSK mensubu asker ve sivil kişilerden şehitliklere defnedilenlerin anne, baba ve eşine onurlandırmak maksadıyla Şehadet Belgesi verilmektedir.

Gaziler ne kadar maaş alır?

Asker Gazi Maaşı: 3.500 TL. 15 Temmuz Gazileri: 2.579 – 3.658 TL. Kıbrıs Gazi Maaşları 2021: 500 TL.

15 Temmuz gazileri maaş alıyor mu?

Yanık, “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize ödediğimiz 1500 lirayı ve Kurban Bayramı ikramiyesi 1100 lirayı bugün hesaplarına yatıracağız. 2020 Nisan-2021 Temmuz döneminde 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize toplam 56,9 milyon lira …