Grup uçak bileti nasıl alınır?

Gruplarınız için “Ucuz Bilet Ara” sekmesi üzerinden uçuş tarihi, parkur ve kişi sayısına göre uçuş sorgulayabilirsiniz. 26 yolcu ve üzeri sayıda talebinizin olması durumunda, “Ucuz Bilet Ara” sekmesi üzerinde bulunan “Grup Talep Formu” üzerinden yapabilirsiniz. Talebinize 24 saat içerisinde geri dönüş yapılacaktır.

Uçak biletinde hangi bilgiler var?

Hava yolu üzerinden seyahat etmek için alınan belgeye de uçak bileti denir. Uçak bileti üzerinde kalkış ve varış bilgileri, PNR ve rezervasyon numarası, koltuk numarası ve uçuş zamanı gibi bilgiler bulunur. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlara katılmayı düşünenlerin ilk yapması gereken şey, bilet alma işlemidir.

Havaalanında ilk ne yapılır?

Havaalanına girişte ilk olarak güvenlik kontrolünden geçmelisiniz. Bunun için valizlerinizi ve üzerinizdeki cep telefonu, bozuk para, anahtar ve metal tokalı kemer gibi metal eşyalarınızı görevliler tarafından size verilen kaplar içerisinde, X-ray cihazının bantına yerleştirmeniz gerekiyor.

Pegasus yolcuları ayır ne demek?

İlgili misafiri, “Yolcu Ayır” butonu ile ana PNR dan ayırarak işleminizi yapabilir, yeni uçuşun oluşabilecek ücret farkı ve ceza tutarını kredi kartı ile ödeyerek gerçekleştirebilirsiniz. Daha düşük bir ücrete rezervasyon değişikliği yapılması halinde ücret iadesi yapılmaz.

Grup bilet nedir?

Havayollarının online satış sırasında izin verdiği maksimum yolcu sayısı 9’dur. 9’dan daha fazla yolcu için birden çok seferde biletleme yapabilir ya da 30 ve üzeri yolcu için talep oluşturarak grup yolcu teklifi alabilirsiniz.

Uçak biletinde kapı numarası nerede yazar?

Gate/Kapı Numarası Nerede Yazar? Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, uçak biletinizin üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz. Bu kod, sizin gate/kapı numaranızdır.

Ilk defa uçağa bineceğim ne yapmaliyim?

İlk Kez Uçağa Bineceklerin İzlemesi Gereken 5 Temel Adım

  1. 1 – Bilet Alma İşlemi Sırasında Her Şeyi Adım Adım Yapın.
  2. 2 – Kabin Bagajı ve Yolcu Bagajı Ayrımını İyi Yapın.
  3. 3 – Uçuş Öncesi Havalimanında Olma Saatinize Dikkat Edin.
  4. 4 – Havalimanında ya da Online Olarak Check-in İşleminizi Gerçekleştirin.

Uçaktan inerken valiz nasıl alınır?

Uçaktan indikten sonra, yolcular kimlik belgelerinin kontrol edilmesi için gümrük (sınır) bölgesine alınır. Bu işlemden sonra, yolcular valizlerini almak için bagajların bulunduğu salona yol alırlar. Bagajlar konveyör bandından alınır.

Ilk defa uçağa bineceğim ne yapmalıyım?

İlk kez uçağa binecekler için 15 öneri

  1. Özellikle uçakta yanınıza alacağınız eşyalara dikkat edin.
  2. Havalimanına gitmeden önce hangi terminale gideceğinizi bilin.
  3. 3. Uçuşunuzun gerçekleşeceği zamandan en az 2-3 saat önce havalimanında olmaya özen gösterin.
  4. Check in yapmayı unutmayın.

Uçağı kaçırdığında bilet yanar mı?

Genellikle kaçırıldığında yanıyor veya değişikliğe izin verilmiyor. Veya o kadar yüksek ceza-değişiklik ücreti ödeniyor ki yeni bir bilet almak çok daha ekonomik olabiliyor. Gidiş/dönüş biletin ilk ayağını kaçırdığınızda, dönüş biletinin de etkileneceğini unutmayın.

THY uçağı kaçırınca bilet yanar mı?

Eğer gidiş uçuşunu kaçırdıysanız ve seçmiş olduğunuz tarife dönüş tarihinin değiştirilmesine izin veriyorsa, dönüş bileti kullanabilir. Hemen her durumda, tarifeye bağlı olarak ödeme yapmanız gerekiyor.