İçindekiler
Uzun dönem ikamet izni kim verir?
Uzun Dönem İkamet İzni Düzenlenebilecek Yabancılar Kimlerdir? – Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.
Yabancı biri Türkiye’de ne kadar kalabilir?
Türkiye’ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Uzun dönem ikamet izni çalışma izni yerine geçer mi?
Uzun dönem ikamet izni kişiye sadece sınırsız olarak ikamet izni hakkı tanımaktadır. Bunun dışında uzun süreli ikamet izni sahibi olan kişi çalışmak istediğinde çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir. Bu izne sahip kişiler süresiz çalışma izni başvurusu yapma hakkına da sahip olurlar.
Oturum izni alınca vize yerine geçer mi?
OTURMA İZNİNDEN MUAF OLAN KİŞİLER Vize geçerlilik süresince veya vize muafiyeti süresince Türkiye’de bulunanlar muaftır. Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında olanlar muaftır. Türkiye Cumhuriyetinin taraf olduğu anlaşmalarla oturma izninden muaf tutulanlar muaftır.
Uzun dönem ikamet nedir?
Uzun süreli ikamet ülkemizde kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izniyle / ikamet tezkeresiyle / oturma izniyle kalmış / ikamet etmiş olan ya da İçişleri Bakanlığı Göç Politikaları Kurulunun belirlediği koşulları yerine getiren yabancılara, Bakanlığın onayıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen süresiz …
Yabancılar için ikametgah nasıl alınır?
Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri’ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.
Almanyada süresiz oturumu olan Türkiye’de ne kadar kalabilir?
Avukat Nal şöyle dedi:Göç yasasının 51. maddesinin 2. fıkrası şöyle diyor: Eğer bir yabancı süresiz oturma iznine sahipse, 15 senedir resmi olarak Almanyada yaşıyor ve geçimini kendi karşılıyorsa yurtdışında 6 aydan fazla kalmış olsa bile oturma hakkı devam eder.
180 gün içinde 90 gün kuralı nedir?
180 günde 90 gün: Yeni uygulamaya göre Türkiye’de tekrar giriş yapabilme süresi, yabancının Türkiye’den son çıkış tarihinden geriye doğru 180 gün içinde 90 gün ile sınırlıdır. Türkiye belirtili süre giriş yasağı konarak sınır dışı edilir.
Afganlara çalışma izni nasıl alınır?
. Çalışma izni talebinde bulunan AFGANİSTAN vatandaşının geçerli oturma izni olmaması halinde ise, AFGANİSTAN vatandaşının AFGANİSTAN’daki Türkiye Cumhuriyeti temsilciliklerine iş sözleşmesi veya şirket ortaklığını gösterir belge ibrazı ile çalışma izin başvurusu yapması zorunludur.
Vize ihlali nedir?
Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir.
Vize şartları nelerdir?
Vize almak için istenen belgelerin bir kısmı ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de aşağıdaki belgeler her ülke için ortaktır:
- Pasaport.
- Biyometrik fotoğraf.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Banka hesap dökümü
- İkametgah belgesi.
- Mesleki durum belgesi.
- Evli olanlar için evlilik cüzdanı
Yabancılar nasıl oturma izni alır?