İçindekiler
Bir kadın boşanma davası açarsa hakları nelerdir?
Boşanma davasında kadının yasal hakları, çocuğun tedbiren velayetini talep etme hakkı, kadın için tedbir, iştirak, yoksulluk, çocuk için tedbir nafakası, maddi- manevi tazminat, ziynet eşyası alacakları, mal rejiminden doğan alacak, aile konutu şerhi isteme şeklindedir.
Bosanmak icin ilk ne yapilmali?
Genel olarak boşanma davalarında gereken evraklar şunlardır;
- Boşanma için dava dilekçesi,
- Kimlik ya da pasaport,
- Varsa avukat vekâletnamesi,
- Dava dilekçesini destekleyen delililer ve belgeler,
- Anlaşmalı boşanma ise anlaşma protokolüdür.
Boşanmak için evli kalma süresi ne kadar?
Anlaşmalı boşanma şartları şunlardır: Eşler arasındaki evlilik birliği en az 1 yıl sürmüş olmalıdır. Eşler boşanmak için ya birlikte mahkemeye başvurmalıdır ya da bir tarafın açtığı boşanma davası diğer eş tarafından kabul edilmelidir.
3 aylık evlilikte boşanma olur mu?
Evlendikten sonra yeni evli boşanma davası açabilmesi için 1 yıl süre verilmiştir. Anlaşmalı boşanma davası için 1 yıl geçmesi gerekmektedir. Çekişmeli boşanmalarda süre 6 aya kadar, hayata kast, tehdit ve şiddet nedenlerinden kaynaklanan suç işleme durumlarının karışmasından kaynaklı düzenlenmiştir.
En kısa sürede boşanma nasıl olur?
En kısa sürede sonuçlanan boşanma davalarının genel olarak adı Anlaşmalı Boşanma davasıdır. Anlaşmalı boşanmanın Avrupa Birliği hukuk komisyonunca belirlenen süreç ve süresi ortak ülkeler tarafından belirlenen tahmini süresi 60 gündür.
5000 TL maaş alan ne kadar nafaka verir?
5000 TL Maaş Alan Ne Kadar Nafaka Verir? Ortalama gelir sahibi kişiler arasında bir boşanma davası açılacak ise bu oran yüzde 25 kabul edilir ve 5000 TL maaş alan ne kadar nafaka verir sorusunun cevabı 1250 TL olacaktır. Bu tutar %60 oranına kadar gelir durumu ile bağıntılı olarak yükselebilecektir.
Boşanmak isteyen kadın nereye başvurmalı?
Boşanma davası açmak İçin başvuru yapacak eşin Aile Mahkemesine başvurması gerekir. Kanuna göre boşanmak isteyen eşler, birlikte yaşadıkları yerin mahkemesine başvurmaları öngörülmüştür. Ancak eşlerin ikamet ettikleri yerde Aile Mahkemesi yoksa Asliye Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak boşanma davası açılabilir.
Ücretsiz boşanma davası nasıl açılır?
Ülkemizde her baro çevresinde adli yardım bürosu kurulmaktadır. Boşanma davanızda avukat ile beraber çalışacak maddi gücünüzün olmadığını yine yukarıda sayılan belgeler ile baroya iletmeniz halinde ise boşanma davanızı yürütmesi için tarafınıza ücretsiz avukat ataması yapılacaktır.