Batı Hint Adaları nerededir?

küba, porto riko ve jamaika’yı da içine alan, karayip denizi ve atlantik okyanusu arasındaki takım adalardan oluşan bölgeye verilen isim. amerika kıtasının keşfi sırasında buraya ayak basan christopher columbus dünya etrafında tur atıp hindistan’ın doğusuna ulaştığını sanmış, daha sonra doğu hint adalarından ayırt …

Doğu Hint Adaları neresi?

Doğu Hint Adaları, Güneydoğu Asya ve Avustralya arasında, Hint Okyanusu ve Büyük Okyanusta, ekvator üzerinde dağılmış şekilde uzanırlar. 6100 km boyunca uzanan bölgede 13.000’den fazla ada vardır.

Karayip Adaları nelerdir?

Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, St. Kitts ve Nevis, St. Lucia, St. Vincent ve Grenadines, Surinam, Trinidad ve Tobago.

Karayip Adaları hangi ülkede?

Karayipler ya da Batı Hint Adaları, Karayip Denizi’ni, adalarını ve çevreleyen sahilleri kapsayan bölge. Bu adalar, Florida’nın güneyinden başlayıp bir kıvrım oluşturarak Güney Amerika’da Venezuela’nın kuzey batısına dek inmektedir. Bölgede 7.000 dolayında ada, adacık ve kayalık bulunur.

Turk and Caicos nerede?

Coğrafya. Turks ve Caicos Adaları, Karayipler’de, Kuzey Atlas Okyanusu’nda, Bahamalar’ın güneydoğusunda yer alırlar.

Baharat Adaları nerede?

Maluku adaları (ayrıca Molukka, Molukkaan ve baharat adaları diye de bilinir) Endonezya’da bir takımadalar bölgesi olmakla birlikte, Güneydoğu Asya’nın geniş deniz kıyılarının da bir parçasıdır.

Karayipler dünya haritasında nerede?

Karayip Adalarına Dünya haritasında bulmak için Atlas Okyanusu bölgesine bakmanız yeterlidir. Atlas Okyanusu’nun batısında yer almaktadır. Karayip Adaları birçok filme konu olmayı başarmış bölgelere sahiptir. Karayip Adaları Batı Hint adaları olarak da bilinmektedir.

Turks and Caicos ülke mi?

Atlas Okyanusu’nda ‘Türk’ adı taşıyan bir ülkenin var olduğunu biliyor muydunuz? Grand Turk Adası, Turks ve Caicos Adaları başkenti Cockburn Town’ın üzerinde bulunan bir ada. 38 adadan oluşan ülkenin başkenti ise Grand Turk (Büyük Türk)’dür. Ada, Turks ve Caicos Adaları dahilinde Birleşik Krallık’a bağlı.