Yurt disinda evli olan Turkiyede evlenebilir mi?

Yurt dışında, Türk vatandaşı kadın ve erkek veya Türk vatandaşı ile yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilir. Böyle bir evlenme, Türk mevzuatına aykırı olmaması şartıyla Türkiye’de geçerlidir.

Evlenme izin belgesi kalktı mi?

2020 yılının Aralık ayında İçişleri Bakanlığı bu belgenin kaldırılması için genelge yayınladı. Bu genelgede artık çiftlerin, izin belgesine gerek olmadan, müracaatlarını herhangi bir evlendirme memurluğuna yapabileceği belirtildi.

Nikah için ikametgah şart mı?

Bakanlığımız evlenme işlemlerinde çiftlerden birinin ikametinin bulunduğu il ve ilçedeki evlendirme memurluğuna müracaat etme zorunluluğunu kaldırdı. Yeni düzenleme ile artık yerleşim yeri ve adres şartı aranmaksızın başvurular herhangi bir evlendirme memurluğuna yapılabilecek.

Yabancı biriyle nasıl evlenebilirim?

Yabancı ile Evlilik Koşulları Nelerdir? Birbiriyle evlenecek olan kadın ve erkeğin, taraflardan birinin ikamet adresinin bulunduğu belediyeye birlikte başvurarak veya evlilik işlemlerinin yapılması üzere özel hüküm içeren vekaletname ile yetkilendirdiği vekil tarafından evlilik başvuruları yapılabilmektedir.

Nikah tarihi başka şehirden alınır mı?

Nikah işlemleri başvurusu yaptığınız şehirde değil de farklı bir şehir ya da ülkede kıydırmak istiyorsanız, nikah işlemleri için ikametgahınızın olduğu belediyeye başvurarak gerekli belgeleri evlendirme memurluğuna teslim edip onaylanmış evlenme beyannamesi izin belgesi ile yurt içinde veya dışında nikah işleminin …

Geçici Kimlik Belgesi ile nikah kıyılır mı?

Kimlik kartlarını göstermek zorundadır. Fotoğraflı Kimlik Kartı gösterilmediği takdirde müracaat kabul edilmeyecektir. kimlik kartı ve geçici kimlik belgesi dışında, diğer kurumlarca verilen kimlik niteliğindeki belgeler (Ehliyet, Askeri Kimlik, Pasaport, Avukatlık Kimliği vb.) geçerli değildir.