Işsizlik maaşı için nasıl başvurulur?

Başvuru, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden yapılabilir. Mücbir sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülmektedir.

Işsizlik maaşı almaya nasıl hak kazanılır?

İşsizlik Ödeneğinden Yararlanma Koşulları

  1. Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak,
  2. Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak,
  3. Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

Işsizlik maaşı kaç ay veriliyor 2021?

6 ayla 10 ay arası ödeniyor Buna göre; son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay süreyle işsizlik maaşı ödeniyor.

Işsizlik maaşının yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilirim?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Işkur işsizlik maaşı başvurusu ne zaman sonuçlanır?

İŞKUR İşsizlik maaşı başvurularını inceleyip sonuçlandırması genellikle 10 ila 15 gün sürmektedir.

Istifa eden bir kişi işsizlik maaşı alabilir mi?

İstifa eden, emeklilik nedeniyle işten ayrılan, yaş dışı diğer şartları tamamlayarak istifa eden işçi prim şartlarını sağlasa da işsizlik maaşı alamaz. Bu istisna kısa çalışma ödeneği alan kişilerin işsizlik maaşı alması için fesih şartını ortadan kaldırmış oluyor.

İşsizlik maaşı başvurusu yaptım ne zaman sonuçlanır?

İşsizlik başvurunuzu yapmak için, işten çıkış tarihinden itibaren 1 ay içinde İŞKUR’a işsizlik maaşı başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. İŞKUR İşsizlik maaşı başvurularını inceleyip sonuçlandırması genellikle 10 ila 15 gün sürmektedir. Fakat yoğunluk durumuna göre bu süre 1 ayı da bulmaktadır.