1 Erken çocukluk Döneminde fen Eğitimi Neden Önemlidir?

Erken çocukluk eğitiminde fen eğitiminin temel amacı, çocuğun daha iyi tahminler ve göz- lemleri sonucunda yorumlar yapabilmesidir. Bu amaçla öğretmen çocukların sorgulama, göz- lem yapma, test etme ve yorumlama becerileri- ni geliştirecek çalışmalara yer vermelidir (Tİpps 1982).

Okul öncesinde bilimin doğası nedir?

Bilimin doğası; okul öncesi eğitimden başlayarak bütün eğitim basamaklarında bilimin ne olduğuna, bilimsel bilginin nasıl yapılandırıldığına, bilimsel bilginin kimler tarafından üretilip kullanıldığına, bilimsel bilgiyi hangi süreçlerin yönlendirdiğine, bireyin toplum içinde kendini üretici ya da kullanıcı olarak nasıl …

Çocuk eğitimi Neden Önemlidir?

Çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı.

Okul öncesi eğitim gerekli mi?

Okul öncesi dönemde çocuk adeta meraklı bir bilim insanı gibidir. Aile içi desteğin tek başına yetmediği, çocuğun kendi yaşıtlarıyla birlikte olabileceği, bedensel ve zihinsel gelişmelerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için okul öncesi eğitim zorunlu ve gereklidir.

Okul öncesi fen etkinliği ne demek?

Okul öncesi fen ve doğa etkinliği programında 3-6 yaş grubu çocukların doğal meraklarından yararlanılarak çocukların dış dünyayı ve doğayı gözlem yaparak öğrenme ve tanımlamalarına , sorular sorup düşünceleri açıklığa kavuşturmalarına yardımı olan çalışmalar olarak tanımlanabilir.

Analoji nedir okul öncesinde?

Daha basit bir ifadeyle söylemek gerekirse analoji, yabancılık çekilen bir olgunun bize tanıdık gelen bir olguya benzetilerek açıklanmasıdır. Bazı kavramların soyut olması, okul öncesi yıllarda işlem öncesi dönemde olan çocukların öğrenmelerini zorlaştırmaktadır.

Bilimin Doğası ne demek?

Bilimin doğası ile kastedilen; bilimin ne olduğu, nasıl işlediği, bilim insanlarının bilimsel araştırmalarını nasıl örgütlediği, bilimsel bilginin nasıl ortaya çıktığı ve nasıl geliştiği ve hangi faktörlerden etkilendiği gibi sorulara verilecek cevapların toplamıdır.

Bilimin değişebilir doğası ne demek?

Bilimsel Bilginin Değişebilir Doğası: Bilimsel bilgi yeni gözlemler ve var olan gözlemlerin yeniden yorumlanması ve gelişen teknoloji ile elde edilen verilerin değişmesi veya gelişmesi ile değişebilir. Bilimsel bilgi, yorumlanmış veriler ışığında güvenilir olmasına rağmen tam doğru ya da kesin olarak kabul edilmez.