Ticari konut imarlı arsaya ne yapılabilir?

Bir arsanın ticari imarlı olması demek üzerine; iş merkezi, alışveriş merkezi, çok katlı AVM, çarşı, ticari amaçlı otopark, banka veya finans kurumu binası, otel, sinema veya tiyatro binası, müze, kütüphane, restoran, düğün salonu, özel yurt, özel kurs, özel hastane veya özel okul gibi ticari amaçlı tesisler inşa …

Ticari arsaya ev yapılır mi?

Ticaret alanı imarlı arsalar, alışveriş merkezi, otel, sinema, lokanta, dinlenme tesisi, yurt gibi yapılara ayrılmıştır. Sanayi bölgelerinde olduğu gibi ticaret alanlarına da konut yapılamaz. Fakat dikkat: Bazı arsaların imar planı, hem ticari hem konut amaçlı kullanıma izin verir. Bu tip arsalara konut yapılabilir.

Ticari parsele ne yapılır?

Eğer ticari imarlı bir arsa sahibi iseniz bu arsa üzerinde; iş merkezi, alışveriş merkezi,ofis, market, mağaza, dükkan, depo, çarşı, ticari amaçlı otopark, banka, finans kurumu, otel, sinema, tiyatro, müze, cafe, restoran, düğün salonu, özel yurt, özel kurs, özel hastaneler ya da özel okul gibi yalnızca ticari amaç …

Ticari alan arsa ne demek?

nu gibi eğlenceye yönelik birimler, yönetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, özel eğitim ve özel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektörüne ait taşınmaz malların kurulabileceği arsalara ticari imarlı arsa deniyor. …

Konut imarlı arsa ne demek?

Üzerinde konut tipi yapılaşma izni bulunan arsadır. Bir arsanın konut imarlı arsa olup olmadığı ilçe belediyesinin imar müdürlüğünden dilekçe ile öğrenilebilir.

Her imarlı arsaya ev yapılır mı?

En çok merak edilen sorulardan biri tarlaya ev yapılır mı oluyor. Öncelikle İmar Kanunu bu aşamada devreye giriyor. İmar Kanunu hangi alanlara ne kadar metrekarelik evler yapılabileceğini net şekilde belirlemiş durumdadır. Tarla üzerinde bulunan evlere ya da konutlara İmar Kanunu ne yazık ki izin vermiyor.

Konut imarlı arsaya dükkan yapılır mı?

Konut imarlı arsada dükkan veya iş yeri yapılır mı? Normal olarak belediyelerin imar yapılaşma şartlarına göre ticaret alanlarında kalan arsalara komple iş yeri yapılabilirken ticaret+konut arsalarında sadece Zemin Kat dükkan olarak geçer ve üst katları konut olarak yapmak zorundadır.

Ticari Satılık arsa ne demek?

Ticari imarlı arsa; üzerine dükkan, mağaza ve ofis yapılabilen arsa olarak tanımlanıyor.

Ticari alanlar nelerdir?

Ticaret alanları, iş merkezleri, ofis-büro, çarşı, çok katlı mağazalar, kamu veya özel katlı otoparklar, alışveriş merkezleri, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi sosyal ve kültürel tesisler, lokanta, restoran, gazino, düğün salonu gibi eğlenceye yönelik birimler.