E Ticarette kimler vergiden muaf?

E-Ticaret’te Vergi Muafiyeti Var Mı? E-ticaret yapmak isteyenler için şirket kurma zorunluluğu bulunmuyor. Evlerde üretilen ürünleri, bir e-ticaret sitesi, online pazaryerleri veya sosyal medya üzerinden satan kişiler, “Evden çalışanlar için vergi mükellefiyeti muafiyeti”nden yararlanabilecektir.

E ticarette vergi muafiyeti var mı?

1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek vergi muafiyeti ile e-ihracat yaparak ürünlerini yurtdışına satan şahıs ve firmaların da bu yasa ile avantajlı duruma geçtiğini söylemek mümkün. E-ticaret yaparak ürünlerini yurtdışına satan firmalara ise %50 kazanç istisnası uygulanacak.

E-ticaret için vergi levhası nasıl alınır?

GİB web sitesinden İnternet Vergi Dairesi’ne giriş yapılır. Sorgulama butonundan vergi levhası bilgileri seçilir. İlgili alanları doldurulur ve başvurunuz alınır. Yeni şirket kurmak için vergi levhası başvurusu yapıldığında vergi levhası onaylanma süreci 1 ayı bulabilir.

Vergi muafiyet belgesi nasıl alınır 2021?

Muafiyetten yararlanılması için ikametgahın bulunduğu yerdeki tarha yetkili vergi dairesine başvurarak “esnaf vergi muafiyeti belgesi” alınacak. Bu belgeyi alarak esnaf muaflığından faydalananların 3 yılda bir tarha yetkili vergi dairelerine başvurarak durumlarını güncellemeleri önem taşıyor.

Kimler vergiden muaf esnaf?

Esnaf muaflığından; motorlu nakil vasıtası kullanmamak şartıyla gezici veya bir işyeri açmadan perakende ticaret yapanlar, musluk tamircisi, çilingir, kundura boyacısı, berber, nalbant gibi küçük esnaf, evde dikiş, nakış, ütü yapan, havlu, halı, kilim dokuyan, erişte, tarhana, mantı ürünlerini işyeri açmadan satanlar.

Kimler gelir vergisi mükellefi olur?

Gelir elde etmekte olan gerçek kişiler, elde ettikleri geliri belgelendirmek ve vergilendirebilmek için ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’na başvurarak vergi mükellefi olur.

Ödediğimiz vergiler nelerdir?

Vergi Çeşitleri Nelerdir?

  • Gelir Vergisi.
  • Kurumlar Vergisi.
  • Katma Değer Vergisi (KDV)
  • Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)
  • Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)
  • Damga Vergisi.
  • Emlak Vergisi.