Hangi kararlar karar düzeltmeye tabi?
Karar düzeltmeye ilişkin dikkat çeken en önemli detaylardan biri iş mahkemeleri tarafından verilmiş bir kararın temyiz edilmesi üzerine verilen Yargıtay kararı için düzeltme yolunun kapalı olmasıdır. Bunun dışında Yargıtay’ın bozma kararlarına karşı da karar düzeltme yoluna gidilebilir.
Karar düzeltmeye Ne zaman gidilir?
Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülmekle birlikte, Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan doğan davalar hakkında, Yargıtay’ın temyiz incelemesi sonunda verdiği kararlara karşı karar düzeltme yoluna gidilebilir. Kat Mülkiyeti kaynaklı müdahalenin men’i davalarına karşı karar düzeltme yolu açıktır.
Karar düzeltme hangi mahkemeye yapılır?
Bu düzeltmenin gerçekleşebilmesi için ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yapılacak başvuru sayesinde yapılır. Bu süreç karar düzeltmenin ortaya çıktığı zaman aralığıdır. Ceza avukatlarının uzmanlığını kanıtladığı olağanüstü bir hal olan durumda mahkeme sonucu değiştirilmesi mümkün kılınabilir.
Karar düzeltme yolu ne zaman kaldırıldı?
Hukuk Dairesi, 2018/9777 E, 2019/460 K, 17.01.2019 T sayılı son tarihli bir kararında istinaf incelemesinden geçip de Yargıtayca onanan kararlara kanun düzeltme yolu na başvurulamayacağına karar vermiştir.
Karar düzeltme süresi ne zaman başlar?
Bölge adliye mahkemesi ceza dairelerinin kesin nitelikteki kararlarına karşı bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığı, re’sen veya istem üzerine, kararın kendisine verildiği tarihten itibaren otuz gün içinde kararı veren daireye itiraz edebilir. Sanığın lehine itirazda süre aranmaz.
Hukukta karar düzeltme ne demek?
futbolda olmayan kavram. olağan kanun yollarından biridir. istinaf mahkemelerinin geri gelmesiyle tarih olacaktır. bunun dışında olağan kanun yollarından biri de temyizdir. şunca yıllık mesleki tecrübem sonucu görmüş olduğum üzere kabul edilme oranı %1’in altında olan kanun yoludur.