İçindekiler
Imar yönetmeliği ne demek?
İmar Yönetmeliği; İmar Yasasının tamamlayıcısı olarak hazırlanan ve kentin belediye meclisince onaylandıktan sonra yürürlüğe giren yapı düzeni yönetmeliğine verilen isimdir. Bu yönetmeliğin amacı, yapı ve inşa çalışmalarının daha düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.
Sıfır atıkları kim topluyor?
Sıfır Atık Projesi’ne dahil olan kurumlarda oluşan atıklar öncelikle bağlı bulundukları belediye tarafından toplanmakta, eğer belediye tarafından kabul edilmeyen veya işlenemeyen bir atık türü varsa bu atıklar değersiz bir çöp olarak kalmaktadır.
Sıfır Atık Projesi Hangi Bakanlığa Bağlı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, ülke genelinde 2023 yılına kadar Sıfır Atık Sistemi’nin kurulumu tamamlanacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 bütçesi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Komisyonda yapılan sunumlarla Bakanlığın 2019’daki çalışmaları ve yeni dönem hedefleri aktarıldı.
Yasal mevzuat ne demek?
Mevzuat, yürürlükteki hukuk kurallarının bütünüdür. Türk mevzuat sistemi yukarıdan aşağıya doğru Anayasa, Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve yönetmelikten oluşur. Mülga edilmediği sürece ilgili Anayasa değişikliğinden önce yayımlanan tüzük ve kanun hükmünde kararnameler halen yürürlüktedir.
Yapı yaklaşma mesafesi ne kadar?
Bir diğer ifadeyle yapı yaklaşma sınırı iki bina arasında olması gereken mesafe olarak tanımlanıyor. İskan alanlarında yapılacak binaların ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafelerinin en az 5 metre olması gerekiyor.
Belediye imar yönetmeliği nedir?
Sıfır atıklar nelerdir?
“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir …
Sıfır atık belgesi almak zorunlu mu?
Söz konusu yönetmeliğin Ek-1′ inde yer alan aşağıda bilgileri yer alan bina ve yerleşkelerin 31.12
Sıfır Atık Projesi hangi kavramları içerir?
Mevzuat nedir kısaca tanımı?
Bir kurum, işletme ya da alanda geçerli olan hukuk kurallarını kapsayan kurallar bütününe mevzuat adı verilmektedir. ”Mevzuatta yeri yok” ya da ”Mevzuatın gerektirdikleri” gibi cümleleri özellikle devlet dairelerinde ve birçok kurumda gündelik hayatlarımızda duyabiliyoruz.
Ilgili mevzuat ne demek?
Mevzuat Bilgi Sistemi; Anayasa, Kanunlar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, Tüzükler, Cumhurbaşkanlığı Yönetmelikleri, Bakanlar Kurulu Yönetmelikleri, Cumhurbaşkanı Kararları, Cumhurbaşkanı Genelgeleri, Başbakanlık Genelgeleri, Kurum ve Kuruluşlar ile Üniversite Yönetmelikleri ve 01/01/2004 …