Öğretmenler için yeşil pasaport nasıl alınır?

Bir öğretmen ortalama olarak her bir derecede 3 yıl çalıştığı için, öğretmenin 3. dereceye varması yaklaşık olarak 15 yıl sürüyor. Bu sürenin sonunda 3. dereceye ulaşan öğretmen yeşil pasaport almaya hak kazanıyor.

Öğretmen çocuğu yeşil pasaport nasıl alınır?

Öğretmenler için yeşil pasaport başvuru belgeleri nelerdir?

  1. Görevdeki öğretmenler için; Kadrosunun bulunduğu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylı 2 nüsha pasaport talep formu. İlçe Şubeden İle hitaben yazılmış üst yazı
  2. Emekli öğretmenler için; En son emekli oldukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınacak üst yazı

MEB yeşil pasaport nasıl alınır?

Gerekli Belgeler:

  1. HUSUSİ DAMGALI PASAPORT (YEŞİL)ALMAK İÇİN MÜRACAAT EDECEK ÖĞRETMENLERDEN İSTENEN BELGELER.
  2. PASAPORT KANUNU.
  3. EMEKLİ DİLEKÇE – ANKARA.
  4. EMEKLİ DİLEKÇE – İL DIŞI.
  5. HİZMET DAMGALI PASAPORTLAR- 2006/21 SAYILI GENELGE.
  6. HİZMET DAMGALI PASAPORT TALEP FORMU.
  7. HUSUSİ DAMGALI PASAPORT TALEP FORMU.

Yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir?

Yeşil Pasaport İçin İlgili Belgeler kimlik belgesi, biyometrik fotoğraf, memurun çalıştığı kurum ve kuruluş üzerinden yetkili kişiden alınmış imzalı talep formu mutlaka bulunmalıdır. Diğer belgeler ise duruma bağlı olarak kişisel etmenlere uygun şekilde yine eksiksiz tamamlanmalıdır.

Lise mezunu bir memur yeşil pasaport alabilir mi?

Eski milletvekilleri ve bakanlar, 1., 2., 3. derecede çalışan ve emekli olan devlet memurlarına, il ve ilçe belediye başkanlarına verilen hususi damgalı yeşil pasaport için artık lise veya dengi okul mezunu şartı aranacak.

2021 yılında yeşil pasaport nasıl alınır?

epasaport.gov.tr adresinden, seçtiğiniz İl Nüfus Müdürlüğü’nün takvimini görüp size uygun olan bir zamana randevu alabilirsiniz. Yeşil pasaport başvurusu sadece İl Nüfus Müdürlüğü’nden yapılabilmekte ama herhangi bir şehirde başvurabilirsiniz.

Yeşil pasaport almak için ne gerekli?

Yeşil pasaport işlemleri nasıl yapılır?

Yeşil pasaport başvuruları yalnızca il nüfus müdürlüklerinden yapılıyor. Pasaport başvurusunda bulunacakların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Pasaport Randevu Sistemi web sitesi ya da Alo 199 randevu hattı üzerinden randevu almaları gerekiyor.