İçindekiler
- 1 Silahlı özel güvenlik en az kaç puan almak gerekir?
- 2 Özel güvenlik sınav soruları zor mu?
- 3 Silahlı özel güvenlik sınavı nasıl geçilir?
- 4 Özel güvenlik kaç sınav hakkı var?
- 5 Silahsız özel güvenlik sınavında kaç puan almak gerekir?
- 6 Silahsız güvenlik sınavı kaç saat?
- 7 Metalografik numune hazırlama nedir?
- 8 Güvenlik sınavına giremedim ne yapmalıyım?
Silahlı özel güvenlik en az kaç puan almak gerekir?
Silahlı Özel Güvenliklere sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. 100 soruluk Temel kısımdan her halükarda 60 ve üstü puan almanız gerekmektedir. 60 altında puan alırsanız, silahlı kısımdan da kalmış olursunuz.
Bazılarına çok kolay gelir bazı personele çok zor gelir. Sınava giren kitle çok farklıdır. Yaş olarak seviye olarak farklı olan çok çeşitli personel aynı sınava girer. On sekiz yaşının ve ortaokulu ve üstü okulu bitirmiş farklı seviyedeki personel aynı sınava girdiğinden, zorluk seviyesi fazla farklılık göstermektedir.
Silahsız güvenlik sınavında kaç soru var?
Özel güvenlik sınavına girmiş olan silahsız adaylar sınav soru kitapçığında bulunan sadece 100 soruyu yapar. Yani 25 soruluk silah sorularını cevaplamasına gerek yoktur. Silahsız özel güvenlik adaylarının 100 soruluk kısımdan alması gereken puan 60 puandır.
Silahlı ög olmak isteyenler ilk aşama olan ve 100 sorudan oluşan temel eğitim kısmından 60 ve üzerinde puan almaları gerekir. Eğer temel eğitim sınavında 50-60 arası puan alırsa, silah sınavı ve atıştan 60’dan fazla puan almalı ki ortalamasını en az 60 yapabilsin.
Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplam 4 (dört) sınav hakkı verilmektedir. 4 (dört) sınavda da başarılı olunamaması halinde sınav hakkı dolmakta ve istenirse tekrar eğitim alınması gerekmektedir.
Özel güvenlik sınavı kaç saat sürüyor?
Silahlı adayların yazılı sınav süresi 150 dakika (iki buçuk saat), silahsız adayların süresi 120 dakikadır (iki saat).
►Silahsız eğitim almış adaylar sınavın sadece 1.bölümünden sorumlu olup, bu adayların başarılı sayılabilmeleri için GYS’den en az 60 soruyu doğru cevaplandırarak en az 60 puan (*GYS-P) almaları gerekmektedir.
Silahlı adayların yazılı sınav süresi 150 dakika (iki buçuk saat), silahsız adayların süresi 120 dakikadır (iki saat). Gerek silahsız temel bölüm, gerek silah sorularında yanlış doğruyu götürmediği için net hesabı yapılmaz. Dolayısıyla bütün sorular cevaplanmalı ve cevap kâğıdı boş verilmemelidir.
Metalografi aşamaları nelerdir?
Bunlar; Metalografik numune seçimi, metalografik numune kesme, metalografik numune bakalite alma (kalıplama), metalografik numune zımparalama ve parlatma, dağlama ile sırasıyla uygulanan işlemler bütünüdür.
Metalografik numune hazırlama nedir?
Metalografi, en bilinen şekliyle, metallerin iç yapısını inceleyen bilim dalıdır. Metalografi, metallerin iç yapısını inceleyerek onların özelliklerini belirlemeye, tarihçesini açığa çıkarmaya ve gelecekte ona ne gibi işlemler uygulanabileceğini anlatmaya (imalatı yönlendirmeye) çalışır.