İçindekiler
Spor yaptıktan kaç dakika sonra yemek yenir?
Yoğun bir spordan sonra kas depolarımız boşalır ve kaslarımız erimeye başlar. Bu nedenle 1-2 saat sonra yemek yerine spordan hemen sonra yenilmesi gerekir. Spor sonrasında vücut protein ve karbonhidrata ihtiyaç duyar. Ayrıca beslenmede çeşitlilik de kas kitlesini arttırmada yardımcı olabilir.
Antrenmandan hemen sonra yemek yenir mi?
Egzersizden hemen sonra doğru besinleri tüketmek, vücudunuzun bu görevi daha hızlı yapmasına yardımcı olabilir. Antrenmandan sonra karbonhidrat ve protein almak özellikle önemlidir. Bunları yapmak vücudunuza aşağıda belirtilen katkıları sağlar: Kas protein yıkımını azaltır.
Spordan sonra nasıl beslenmek gerekir?
Spordan sonra bir yemek yenemeyecekse vücudun toparlanma sürecine başlaması için ilk 30-60 dakika içinde, muz ve süt gibi karbonhidrat ve protein içeren küçük bir ara öğün yapılabilir. Terlemeyle kaybolan sıvıyı yerine koymak hayati öneme sahiptir, bu nedenle spordan sonra da bol miktarda sıvı tüketilmelidir.
Spor sonrası karbonhidrat yenir mi?
Sporun hemen ardından hem kas dokularının yenilenmesi için protein, hem glikojen depolarının dolması için karbonhidrat alımı oldukça önemlidir. Sporcu beslenmesinin önde gelen dergilerinden olan ISSN ve ACSM, spor sonrası öğünde protein ve karbonhidratın birlikte tüketilmesi önerilmektedir.
Antrenmandan sonra ne yemeli?
ANTRENMANDAN SONRA NE YEMELİSİN?
- Yoğurt veya meyveli smoothie.
- Bulgur pilavı ya da makarnanın yanında tavuk, et, balık veya hindi.
- Tost ekmeği üzerine fındık/fıstık ezmesinin yanında muz dilimleri.
- Çikolatalı süt ve meyve.
- Çiğ sebze veya kuruyemiş
Spor yaptiktan sonra makarna yenir mi?
Yaklaşık 1 saatlik sert bir antrenmandan sonra vücuttaki glikojen kanalları boşalır ve katabolik sürece girersiniz. Vücut bu sırada enerjiyi karşılamak için kasları yakar ve kas yıkımı gerçekleşir. Antrenmandan hemen sonra şeker, pirinç, makarna vb. alınan basit karbonhidratlarla, katabolik süreçten çıkılır.
Spor öncesi ve sonrası ne içilmeli?
Kaslardaki glikojen depoları ne kadar doluysa vücut o kadar uzun süre dirençli olur, bitkinlik ve yorgunluk hissetmez.
- Protein. Vücudun bütün hücrelerinin büyük bölümü proteinlerden yapılmıştır ve bu hücreler sürekli olarak değişip yenilenir.
- Su.
- Kahve.
- Badem.
- Yulaf.
- Zencefil.
- Kuru üzüm.
- Somon.