Artırılmış gerçeklik teknolojisi nerelerde kullanılır?

Artırılmış Gerçeklik yani Augmented Reality, günümüzün en popüler kavramlarından biri….Sosyal medya uygulamalarından sağlık sektörüne kadar pek çok alanda karşımıza çıkan bu teknolojinin kullanım alanları şu şekildedir:

  • Pazarlama.
  • Sinema.
  • Sanat ve Müzeler.
  • Alışveriş
  • Turizm.
  • Sağlık.
  • Oyun ve video.
  • Emlak.

Artırılmış gerçeklik ne için kullanılır?

Artırılmış gerçeklikte özel hazırlanmış bir uygulama kullanılır ve böylece gerçek zamanlı olarak bambaşka bir dünya yaratılır. Bu dünyanın oluşumu için farklı ekipmanlara ihtiyaç yoktur; kulaklık ya da mobil cihaz kamerası algılayıcıları yeterli olur.

Artırılmış gerçeklik kavramının ingilizce kısaltması nedir?

Artırılmış gerçeklik (İngilizce: Augmented reality; AR), gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin, bilgisayar tarafından üretilen; ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı veya dolaylı fiziksel görünümüdür.

Artırılmış gerçeklik filtresi nedir?

Artırılmış Gerçeklikte bir kulaklık veya mobil cihaz kamerası algılayıcıları ile bu büyünün gerçek zamanlı olarak canlandırılmasını sağlayan özel hazırlanmış bir uygulama bir araya gelir. Geliştirilen uygulamayla olmayan nesneler gerçek dünyaya yerleştirilir.

AR gözlük ne işe yarar?

AR akıllı gözlükler, kullanıcının gerçek dünyasındaki bilgisayar tarafından oluşturulan veya dijital bilgileri üst üste bindirerek, kullanıcının gerçek dünya sahnelerine, ideal olarak 3D görüntüler ve animasyonlar ve videolar gibi bilgiler gibi ekstra bilgiler ekleyen giyilebilir bilgisayar özellikli gözlüklerdir.

Artırılmış gerçeklik nasıl uygulanır?

Mobil cihazlarda bulunan artırılmış gerçeklik uygulaması açıldığında önce bulunulan çevrenin taratılması gerekir. Kamera yardımıyla çevreyi haritalandıran yazılım, zemini ve çevredeki nesneleri algılayarak buna göre sanal öğeler sunar.

AR uygulama nedir?

Artırılmış gerçeklik (AR) nedir? Artırılmış gerçeklik, cihazınızı kullanarak dijital içeriği gerçek dünya ile harmanlar. Sanal gerçekliğin (VR) aksine, mikrofonlu kulaklık, gözlük veya başka ekipmanlar gerektirmez. Artırılmış gerçeklik için cihazınızın kamerası ve bir AR uygulaması yeterlidir.